Κομισιόν: Επίσημη έγκριση του νέου δανείου προς την Ελλάδα

Κομισιόν: Επίσημη έγκριση του νέου δανείου προς την Ελλάδα

Την έγκρισή της στο νέο τριετές δάνειο προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 86 δισ. ευρώ, έδωσε και επισήμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Η χρηματοπιστωτική στήριξη της Ελλάδας μόλις εγκρίθηκε από την Ευρωζώνη» ανέφερε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. «Μόλις υπεγράφη το νέο Μνημόνιο Κατανόησης εκ μέρους της Κομισιόν και του Προέδρου, Γιούνκερ», συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Οι ελληνικές αρχές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν χρηματοδοτική σταθερότητα. Εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, αυτό που θα μετρήσει στο τέλος» τόνισε ακόμη.

Την ίδια ώρα, ο Μάρτιν Σέλμαρ, στενός συνεργάτης του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επεσήμανε ότι «μετά από σκληρή δουλειά, επήλθε επιτέλους συμφωνία».

«Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα εγκρίθηκε από όλη την Ευρωζώνη» συνέχισε, ενώ τόνισε ότι η αλληλεγγύη «ανταλλάσσεται» με μεταρρυθμίσεις.

Σημειώνεται ότι η νέα δανειακή σύμβαση εγκρίθηκε νωρίτερα και από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, μέσω τηλεδιάσκεψης.Σχόλια