Κομισιόν: Ικανοποιητική η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις – Εφικτή η συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου

Κομισιόν: Ικανοποιητική η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις – Εφικτή η συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου

Ικανοποιητική χαρακτήρισε την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων των Θεσμών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, ενώ για την επίτευξη συμφωνίας εντός του Αυγούστου, κατά προτίμηση πριν τις 20 του μηνός, δήλωσε πως είναι κάτι «φιλόδοξο αλλά εφικτό».

Παράλληλα, σημείωσε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί και τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕFC), όπου θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση.

Η κ. Αντρέεβα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σχολίασε εμμέσως δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που έκανε λόγο για αμφιβολίες της γερμανικής κυβέρνησης ως προς το αν είναι δυνατή μια συμφωνία μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, υπογραμμίζοντας ότι η χθεσινή δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν με «ικανοποιητικό τρόπο» παραμένει «έγκυρη».

Ακόμα, επεσήμανε πως η αρμοδιότητα για την αξιολόγηση της διαπραγμάτευσης ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, κι όχι σε κάποια άλλη Αρχή. «Οι ομάδες (της τετραμερούς) βρίσκονται στην Αθήνα επί σχεδόν δυο εβδομάδες και αναφέρουν καλή πρόοδο. Δε γνωρίζω ότι βρίσκεται και κάποιος άλλος εκεί που να έχει μια καλύτερη εικόνα», συμπλήρωσε με νόημα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που προκύπτουν από τη διαπραγμάτευση στην Αθήνα, στόχος και των δυο πλευρών είναι να υπάρξει συμφωνία πριν τις 20 Αυγούστου, οπότε και θα πρέπει να πληρωθεί ομόλογο 3,2 δισεκ. ευρώ στην ΕΚΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σήμερα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, όπου επί τάπητος τίθενται τα «κόκκινα» δάνεια και τα δημοσιονομικά μεγέθη.Σχόλια