Κομισιόν: Καλή βάση για τις συνομιλίες οι νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Κομισιόν: Καλή βάση για τις συνομιλίες οι νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Οι θεσμοί έλαβαν τη νέα ελληνική πρόταση, η οποία αποτελεί «μια καλή βάση» για τις συνομιλίες που θα ακολουθήσουν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. Αυτό ανέφερε, περί τις 01:45 π.μ. (ώρα Ελλάδας), μέσω Twitter, ο Μάρτιν Σελμάγερ, ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Πάντως, η νέα ελληνική πρόταση που έφτασε στα χέρια των θεσμών τα ξημερώματα της Δευτέρας (01:30) κατεύνασε τον εκνευρισμό που είχε προκληθεί στα ανώτερα κλιμάκια της Κομισιόν, έπειτα από την αργοπορία αποστολής προς τους Θεσμούς μιας πρώτης δέσμης ιδεών εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του protothema.gr μέχρι χθες το βράδυ η κυβέρνηση δεν είχε στείλει τις προτάσεις της – παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις – με αποτέλεσμα να προκληθεί αγωνία στους εταίρους και για μια ακόμη φορά κλίμα καχυποψίας για το κατά πόσο η Ελλάδα «επιζητά μια πραγματική λύση».

Τελικά το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό πως οι ελληνικές προτάσεις που ακόμη δεν είχαν φτάσει στους Θεσμούς θα έφταναν αργά το βράδυ, όπως και έγινε.Σχόλια