Κομισιόν: Στις αρχές του 2016 η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος

Κομισιόν: Στις αρχές του 2016 η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος

Στις αρχές του 2016 εκτιμά πως θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους Θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο κ. Κοστέλο, από το βήμα επιχειρηματικού συνεδρίου, υπογράμμισε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή των «μεγάλων μεταρρυθμίσεων», όπως οι αλλαγές στις συντάξεις και τη φορολόγηση, το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας, και η ενίσχυση της ανεξαρτησίας της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι ο δεύτερος γύρος προαπαιτούμενων πρέπει να έχει εφαρμοστεί έως τις 11 Δεκεμβρίου, ενώ πρόσθεσε ότι στο ελληνικό πρόγραμμα παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις.

Ακόμη, ο κ. Κοστέλο εκτίμησε ότι η Κομισιόν πιθανώς να αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις της για την πορεία της εγχώριας οικονομίας, μετά τα θετικά στοιχεία του γ’ τριμήνου.

«H ελληνική οικονομία αποδείχθηκε ότι διέθετε μεγαλύτερες αντοχές από ό,τι αναμέναμε», σχολίασε ο ίδιος καταλήγοντας.Σχόλια