Κόμμα Δανειοληπτών – Ταυτότητα Κεντρώων: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Κόμμα Δανειοληπτών – Ταυτότητα Κεντρώων: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς υποστηρίζει το κόμμα Δανειοληπτών – Ταυτότητα Κεντρώων, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα δεν πρέπει να εκδώσει τους 8 Τούρκους, αφήνοντάς τους στη βορά του Ερντογάν, αποδεχόμενη το προφανές, ότι δηλαδή το ελικόπτερο δεν είναι πολεμικό αλλά μεταφοράς προσωπικού και ασθενών».

«Έχοντας γνώμονα τις διεθνείς συνθήκες και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βλέποντα ήδη τις βάναυσες συνέπειες για τους πραξικοπηματίες θα μας ήταν δυσάρεστο θέμα η εκτέλεση των 8 δοσμένους από την Ελληνική κυβέρνηση», προσθέτει το κόμμα Δανειοληπτών.

Διαβάστε αναλυτικά του θέση του κόμματος Δανειοληπτών – Ταυτότητα Κεντρώων για το θέμα:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία δείχνουν αφενός ότι υπάρχει γενικευμένη αντίδραση στο ιδιότυπο καθεστώς που προσπαθεί και έχει σε μεγάλο βαθμό καταφέρει να εγκαθιδρύσει ο Ερντογάν και αφετέρου ότι χρειάζεται αρκετός δρόμος ακόμα να διανυθεί από τη γείτονα χώρα για να αποτελέσει μία πραγματική δημοκρατία.

Όπως είναι φυσικό κάθε εξέλιξη στην Τουρκία δεν γίνεται παρά να επηρεάζει και τη χώρα μας. Και υπό αυτό το πρίσμα, στο θέμα της έκδοσης ή όχι στην Τουρκία των 8 Τούρκων Αξιωματικών,  το κόμμα των «ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ-Ταυτότητα Κεντρώων» εναρμονίζεται πλήρως με το πόρισμα της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, η οποία αποφάσισε να αφαιρέσει από το κατηγορητήριο την κατηγορία της απόπειρας διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας.

Θέση του κόμματος «ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ – Ταυτότητα Κεντρώων» που είναι κόμμα με βασικές αρχές να βρίσκονται στο Πατριωτικό ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της Ελλάδας είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν πρέπει να εκδώσει τους 8 Τούρκους, αφήνοντάς τους στη βορά του Ερντογάν, αποδεχόμενη το προφανές, ότι δηλαδή το ελικόπτερο δεν είναι πολεμικό αλλά μεταφοράς προσωπικού και ασθενών. Ξαφνικά δέχθηκε πυρά από την τουρκική αστυνομία οι επιβάτες του φοβήθηκαν για τη ζωή τους, πήραν το ελικόπτερο και ήρθαν στην Ελλάδα λόγω εγγύτητας.

Έχοντας γνώμονα τις διεθνείς συνθήκες και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βλέποντα ήδη τις βάναυσες συνέπειες για τους πραξικοπηματίες θα μας ήταν δυσάρεστο θέμα η εκτέλεση των 8 δοσμένους από την Ελληνική κυβέρνηση. Οι ατυχείς πρώτες παρεμβάσεις περί ισχυρού αιτήματος της Τουρκικής ηγεσίας της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και του αναπληρωτή υπουργού Αμύνης κ. Βίτσα δεν ανταποκρίνονται στις επιταγές και εντολές  του ελληνικού λαού.

Η Ελληνική δικαιοσύνη ας κάνει το χρέος της στο Έθνος και στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πολιτισμό».    

 Σχόλια