Κωνσταντοπούλου: Όσο εργάζεται η Επιτροπή για την αλήθεια του δημόσιου χρέους, η διαπραγμάτευση παραμένει ανοιχτή

Κωνσταντοπούλου: Όσο εργάζεται η Επιτροπή για την αλήθεια του δημόσιου χρέους, η διαπραγμάτευση παραμένει ανοιχτή

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της επιτροπής για την αλήθεια του δημοσίου χρέους, τονίζοντας ότι «Μια διαπραγμάτευση είναι πάντα ανοιχτή όσο διαρκεί η λογιστική αποτύπωση του χρέους».

Αναλυτικότερα, η κ. Κωνσταντοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να επιδράσει στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις το οριστικό πόρισμα της επιτροπής για την αλήθεια του δημοσίου χρέους – το οποίο μπορεί να συνταχθεί και μετά από πολλούς μήνες -, δήλωσε ότι μια διαπραγμάτευση είναι πάντα ανοιχτή όσο διαρκεί η λογιστική αποτύπωση του χρέους και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγων μπορεί άνευ προϋποθέσεων να δεσμεύει μία χώρα και ένα λαό για το οτιδήποτε», σε περίπτωση που η Επιτροπή αποφανθεί ότι το χρέος είναι επονείδιστο.

«Έχει σημασία αυτό να είναι σαφές, γιατί με μία θρησκευτική ευλάβεια, με ένα δογματισμό που δεν έχει έρεισμα, ανακυκλώνεται ως θέσφατο ότι αφού μπήκαν οι υπογραφές δεν αμφισβητούνται, δεν είναι έτσι. Έτσι θα ήθελαν εκείνοι που έχουν βάλει τις υπογραφές», συνέχισε η Πρόεδρος της Βουλής.

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου, προανήγγειλε ότι η από αύριο η επιτροπή για την αλήθεια του δημοσίου χρέους όπως και η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια, θα έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να τις επεξεργαστούν και να τις μελετήσουν, τις ποινικές δικογραφίες που βρίσκονται στη Βουλή, και οι οποίες, όπως ανέφερε «περιέχουν πολύ σοβαρά στοιχεία σε σχέση με το δημόσιο χρέος και τις διάφορες ενέργειες που έγιναν προκειμένου να απομειωθεί, υποτίθεται, το δημόσιο χρέος, που όμως οδήγησαν στην εκτίναξή του».

Τα προκαταρκτικά πορίσματα από τις εργασίες της επιτροπής αναμένεται να ανακοινωθούν και να δημοσιοποιηθούν, μετά τον επόμενο κύκλο εργασιών της, που θα διεξαχθεί στις 15 με 18 Ιουνίου.Σχόλια