Κωνσταντοπούλου: Στα 280 με 340 δισ. ευρώ οι γερμανικές οφειλές – Τεκμηριωμένη & μη αμφισβητούμενη η ελληνική αξίωση

Κωνσταντοπούλου: Στα 280 με 340 δισ. ευρώ οι γερμανικές οφειλές – Τεκμηριωμένη & μη αμφισβητούμενη η ελληνική αξίωση

«Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγγενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του», επεσήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη διάρκεια της ενημέρωσης που είχαν τα μέλη της Επιτροπής για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, από τους συμμετέχοντες στην Ειδική Επιτροπή του ΥΠΟΙΚ και τους συντάκτες του πορίσματος για τις ελληνικές αξιώσεις από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Η πρόεδρος της Βουλής και της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, χαρακτήρισε δίκαιες, τεκμηριωμένες και μη αμφισβητούμενες τις ελληνικές απαιτήσεις, και επιτέθηκε σε όσους ισχυρίζονταν στο παρελθόν ότι δεν υπάρχει φάκελος και έγγραφα στοιχεία για τις αξιώσεις της Ελλάδας.

«Κάποιοι διαβεβαίωναν και ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία. Μόλις πριν τρία χρόνια λέγανε ανεδαφική αυτή την αξίωση που είναι απόλυτα στοιχειοθετημένη», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι η χώρα μας έχει απεμπολήσει, ή αποσύρει καμία απαίτηση της, ούτε από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ούτε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε από την πλευρά του ο επίτιμος γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Παναγιώτης Καρακούσης, ο οποίος συμμετείχε στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που συνέταξε την έκθεση για το χρέος.

Τέλος, ο διευθυντής του Οργανισμού Δημόσιου Χρέους, Δημήτρης Τσάκωνας, ανέλυσε τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για να προσδιοριστούν οι γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «είναι συντηρητική και αξιόπιστη και δύσκολα κάποιος θα έρθει να πλήξει, ή να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της έκθεσης».

«Μελέτη και μεθοδολογία έχουν ένα κοινό στοιχείο. Την αξιοπιστία», τόνισε.Σχόλια