Κοντονής για Ηριάννα: Πρωτοφανής παρέμβαση Υπουργού Δικαιοσύνης σε απόφαση δικαστηρίου!

Κοντονής για Ηριάννα: Πρωτοφανής παρέμβαση Υπουργού Δικαιοσύνης σε απόφαση δικαστηρίου!

  • Πρωτοφανής παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης σε δικαστή απόφαση!
  • Έκρινε λανθασμένη την απόφαση των δικαστών στην υπόθεση της Ηριάννας!
  • Σχεδόν… καθοδηγεί το αύριο, προβλέποντας νέα εκδίκαση της υπόθεσης με νέα σύνθεση δικαστηρίου

Νέα ωμή παρέμβαση μεγαλοστελέχους της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης. Μετά τη «δραστηριότητα» που επέδειξε ο Πάνος Καμμένος γύρω από την υπόθεση Noor 1, έρχεται η σειρά του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, αξιολόγησε την απόφαση του Εφετείου Αθηνών που νωρίτερα αποφάσισε για την αίτηση αποφυλάκισης της 29χρονης Ηριάννας, η οποία με ένα αμφίβολο δείγμα dna κατηγορείται για συνέργεια σε τρομοκρατική ομάδα.

To eReportaz σε καμία περίπτωση δεν σχολιάζει με αυτό το άρθρο την απόφαση του δικαστηρίου και το δίκαιο της Ηριάννας, αλλά τον τρόπο λειτουργίας του Υπουργού που δεν συνάδει με το ρόλο του και που δημιουργεί τρομερό «σεισμό» στη λειτουργία του δικαστικού σώματος. Διαβάστε την ανακοίνωση του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος δεν μένει μόνο στην απόφαση αυτή καθ’ εαυτή, αλλά κρίνει κι άλλες δικαστικές αποφάσεις:

«Αποτέλεσε για εμάς μια δυσάρεστη έκπληξη. Και αυτό γιατί η στάση της αιτούσας, καθ’ όλο το χρόνο της υποδικίας, ήταν απολύτως υποδειγματική. Η ίδια, σεβόμενη το δικαιϊκό μας σύστημα, αξιοποίησε τα δικονομικά εργαλεία για την άρση των περιοριστικών όρων. Οι πολίτες ζητάνε και απαιτούν από την Δικαιοσύνη ίσα μέτρα και σταθμά για όλους.

Είναι τουλάχιστον περίεργο ορισμένοι καταδικασμένοι σε πολλά χρόνια φυλάκισης για εμπόριο ναρκωτικών να μπορούν να έχουν το ευεργέτημα της ανασχολής ως την εκδίκαση της έφεσης, και να μην το έχει η συγκεκριμένη».

Στη συνέχεια ο Σταύρος Κοντονής καταδίκασε τις αντιδράσεις που διαδραματίστηκαν μετά την ανακοίνωση της απόφασης, τις βιαιοπραγίες και τις ύβρεις κατά των δικαστών.

«Οι ενέργειες αυτές είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες, και επειδή δυσφημούν τον αγώνα της κοπέλας για να αποδείξει τη βασιμότητα των ισχυρισμών της, αλλά και διότι και οι δικαστές είναι άνθρωποι. Και οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Προβλέπεται υποβολή νέας αίτησης και εξέτασή της από το ίδιο δικαστήριο, πιθανώς με νέα σύνθεση».

Σχόλια