Κοντονής για Super League: «Τέλος οι δανεικοί, ναι στη δημιουργία Β’ ομάδων»

Κοντονής για Super League: «Τέλος οι δανεικοί, ναι στη δημιουργία Β’ ομάδων»

Νέα δεδομένα έρχεται να θέσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής εν’ όψη της νέας περιόδου της Super League.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν την σύσταση των ομάδων και δίνουν έμφαση στην διαδικασία ανταλλαγής παικτών στην οποία πρόκειται να βάλει «φρένο».

Επίσης, ο κ. Κοντονής τόνισε πως θα επιτρέπεται η δημιουργία Β’ ομάδας στους μεγάλους συλλόγους και θα έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν μέχρι και τη Β’ Εθνική.

«Με τον αθλητικό νόμο που θα κατατεθεί, θα απαγορευτεί ο δανεισμός ποδοσφαιριστών μεταξύ των ΠΑΕ της Super League και θα δίνεται η δυνατότητα στις μεγάλες ομάδες, που μπορούν να έχουν δεύτερη ομάδα, να παίζουν μέχρι τη Β΄ Εθνική, όπως γίνεται για παράδειγμα στην Ισπανία», τόνισε αρχικά ο κύριος Κοντονής στη Real News και υπογράμμισε πως με αυτό τον τρόπο θα βγει κερδισμένες και οι Εθνικές μας ομάδες:

«Η ρύθμιση με τις δεύτερες ομάδες θα λειτουργήσει και υπέρ της Εθνικής ομάδας, καθώς σε αυτές θα παίζουν αποκλειστικά Έλληνες παίκτες και μέσα από αυτές θα είναι δυνατόν να στελεχώνονται και οι πρώτες ομάδες, αντί να φέρνουν σωρηδόν αμφίβολους πολλές φορές παίκτες από το εξωτερικό».

Όσον αφορά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο υφυπουργός επιβεβαίωσε πως θα διεξαχθεί με ξένους διαιτητές, ενώ στις εξέδρες θα βρίσκονται μόνο μαθητές, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν ο αγώνας θα γίνει στην Αθήνα ή στην επαρχία και υπογράμμισε πως η «μάχη» κατά της διαφθοράς δεν έχει τελειώσει: «Εάν όλα όσα αποφασίστηκαν με τη FIFA γίνουν με γρήγορα βήματα, μπορεί πράγματι η νέα αθλητική χρονιά να είναι μια χρονιά-τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς δεν λέμε ότι κερδίσαμε μια μάχη και θα πάμε σπίτι μας να ξεκουραστούμε. Αντίθετα, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα, απλώς θα τον δίνουμε από καλύτερες θέσεις. Τα μέτωπα θα συνεχίσουν να είναι υπαρκτά. Ούτε το μέτωπο κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής έκλεισε, ούτε το μέτωπο της βίας. Όλοι όμως έχουν καταλάβει ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα, θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις πλέον σε αυτούς που θα δημιουργούν επεισόδια».Σχόλια