Κοντονής: «Η προσπάθεια για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς είναι και θα παραμείνει συνεχής»

Κοντονής: «Η προσπάθεια για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς είναι και θα παραμείνει συνεχής»

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και με ξεκάθαρη την απόφαση της Πολιτείας να πατάξει τα φαινόμενα βίας και διαφθοράς που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, έστειλε ο Σταύρος Κοντονής. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, με αφορμή τα όσα ντροπιαστικά έγιναν στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας και οδήγησαν στη μη διεξαγωγή του ντέρμπι της Super Legue ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τις συλλήψεις αλλά και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η παραπομπή δεκατεσσάρων εκ των συλληφθέντων στον αρμόδιο Ανακριτή για την τέλεση σοβαρών κακουργημάτων δηλώνει προς όλους ότι ο Νόμος εφαρμόζεται και η πάταξη των φαινομένων της βίας είναι αντικείμενο συντονισμένων ενεργειών της Πολιτείας. Όσοι νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο αντελήφθησαν ότι η ανοχή της κοινωνίας έχει προ πολλού εξαντληθεί. Ελπίζω κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης οι συλληφθέντες να μιλήσουν και ν? αποκαλύψουν τα κυκλώματα που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις.

Απευθυνόμενος προς όλους, τους δηλώνω ότι η προσπάθεια για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στον αθλητισμό και ιδίως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής.

Όσοι, τέλος, δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους, προσπαθώντας να τις μεταθέσουν σε άλλους, πυροδοτώντας μάλιστα ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις με εμπρηστικές ανακοινώσεις, να γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη αταλάντευτα και με αποφασιστικότητα».

 Σχόλια