Κόντρα Μαξίμου – Γεωργιάδη για το «κρυφό» ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Κόντρα Μαξίμου – Γεωργιάδη για το «κρυφό» ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Στο Παρίσι πραγματοποίησε στάση το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του Νότου στη Λισαβόνα, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, χαρακτηρίζοντας «αήθεις και ψευδείς» τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές.

Όπως αναφέρει το Μαξίμου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα, στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27 μέχρι και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι, για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία, όσο και η γαλλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός στο Παρίσι είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

«Θα ήταν προτιμότερο όμως να σιωπούν αν θέλουν να αποφύγουν τον αυτοεξευτελισμό τους», αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές για τα στελέχη της ΝΔ, ενώ κλείνουν σε ειρωνικό τόνο, συμπληρώνοντας ότι «σε επόμενη ανακοίνωση μας θα μπορούσαμε να τους ενημερώσουμε και για το καθημερινό διαιτολόγιο του Πρωθυπουργού αλλά και άλλων μελών της κυβέρνησης».

Γεωργιάδης: Τώρα που παραδέχονται το Παρίσι, περιμένω τη λίστα επιβαινόντων

Στα παραπάνω, άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει: «Τώρα που παραδέχονται ότι πήγε στο Παρίσι (χωρίς να το έχει ανακοινώσει) αναμένω την λίστα των επιβαινόντων…».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης είχε ζητήσει εγγράφως το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από την αναχώρησή του για τη Λισαβόνα μέχρι την επιστροφή του – μετά την Σύνοδο του Νότου – στην Ελλάδα, αφήνοντας αιχμές περί χρήσης του από τον πρωθυπουργό για λόγους αναψυχής.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι το επίσημο δρομολόγιο του αεροπλάνου, έπρεπε να είναι «Αθήνα- Λισαβόνα, Λισαβόνα Αθήνα» και διερωτήθηκε αν κατά την επιστροφή του «ο κ. Τσίπρας πήγε και κάπου αλλού».

«Εγώ ζητάω τα σχέδια πτήσης. Είναι επίσημα έγγραφα και να μην διανοηθούν να επικαλεστούν απόρρητο», σημείωσε χαρακτηριστικά.Σχόλια