Κόντρα Μαξίμου – Ν.Δ. για τα δημοσιεύματα περί διαπλοκής

Κόντρα Μαξίμου – Ν.Δ. για τα δημοσιεύματα περί διαπλοκής

«Πόλεμος» για τα δημοσιεύματα περί διαπλοκής ξέσπασε την Κυριακή μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτήματα έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία η «παραδοχή των επαναλαμβανόμενων κρυφών συναντήσεών του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ)», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος.

Καλεί επίσης τον «μοιραίο», όπως τον χαρακτηρίζει, Πρωθυπουργό να απαντήσει 3+1 ερωτήσεις:

«1. Γιατί ο «αδέκαστος πολέμαρχος» κατά της διαπλοκής, συναντάται κρυφά, όχι μία αλλά τέσσερις φορές με γνωστό μεγάλο εκδότη; Τι συζήτησαν;»

«2. Εάν του ζητήθηκε μια φορά ευνοϊκή ρύθμιση δανείων και εκείνος την απέρριψε, προς τι οι ακόμα τρεις συναντήσεις;»

«3. Εκείνος τι ζήτησε και έναντι ποιου ανταλλάγματος;»

«Και μία τελευταία ερώτηση: Όποια απάντηση και να δώσει περιμένει να την πιστέψει κανείς;», διερωτάται ο κ. Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας πως «ο κ. Τσίπρας έχει απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας».

Μαξίμου: Η Ν.Δ. σπεύδει να κάνει τον συνήγορο της διαπλοκής

Αιχμές ότι η Νέα Δημοκρατία «κάνει τον συνήγορο της διαπλοκής» αφήνει με ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει:

  • «Γιατί το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ δεν πλήρωνε επί τόσα χρόνια τον νόμιμο φόρο επί των διαφημίσεων και τα τέλη χρήσης των συχνοτήτων;»
  • «Γιατί ποτέ επί κυβερνήσεων Ν.Δ. δεν έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;»

Το Μαξίμου επίσης κάνει αναφορά στην υπόθεση εκβιασμών, ρωτώντας αν ο Π. Μαυρίκος έχει εξοφληθεί από τα ταμεία της Ν.Δ. ή αν έχει να λαμβάνει και για ποιες υπηρεσίες ακριβώς.

«Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές», καταλήγει.Σχόλια