Κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για την τρομοκρατία

Κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για την τρομοκρατία

Σκληρή ήταν η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για θέματα ασφάλειας των πολιτών στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Επιπροσθέτως, η Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά υιοθέτησε τη θέση ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να δηλώσει αν θεωρεί το χρέος βιώσιμο.

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την τακτική τους αναφερόμενος ονομαστικά στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. «Πρέπει να καταλάβετε ότι κεντροαριστερά χωρίς αριστερά δεν υπάρχει. Αυτό είναι κεντροδεξιά», τους είπε με νόημα.

Τι κι αν ταυτόχρονα Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα; Οι τόνοι ανέβηκαν, με ξεχωριστή αναφορά να γίνεται και σε ζητήματα τρομοκρατίας, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «η απόσταση που χωρίζει μία βαριοπούλα από μία μολότοφ και μία μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι τελικά μικρή».

«Γιατί γίνονται ανεκτά τέτοια φαινόμενα; Μήπως τελικά υπάρχουν στελέχη σας, τα οποία βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον αντιεξουσιαστικό χώρο;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, για να λάβει την απάντηση του κ. Τσίπρα ότι «οι αριστεροί δεν έχουν σχέση με αντιεξουσιαστές». «Όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από τη μήτρα της άκρας Αριστεράς» σχολίασε εκ νέου ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

»Τι συμβαίνει, κύριε Τσίπρα; Γιατί γίνονται αρεστά τέτοια φαινόμενα; Μήπως τελικά και σήμερα ακόμα υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ κάποιων στελεχών σας και του αντιεξουσιαστικού χώρου; Και μην σπεύδετε να μας κατηγορήσετε για σπέκουλα, διότι, ξέρετε, δυστυχώς, τα ίδια τα γεγονότα σας διαψεύδουν. Να θυμίσω σε αυτό εδώ πέρα το Σώμα ποια ήταν η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης, του κ. Παρασκευόπουλου; Ήταν η ικανοποίηση σχεδόν όλων των αιτημάτων των φυλακισμένων τρομοκρατών. Και το ενδιαφέρον σας για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου πέντε φορές σε ισόβια για πέντε δολοφονίες Σάββα Ξηρού, είναι τουλάχιστον ύποπτο. Βέβαια, δικό σας στέλεχος -φαντάζομαι ο κ. Λάμπρου δεν έχει διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ- είχε αναλάβει τις «διαπραγματεύσεις» με αρκετούς έγκλειστους στον Κορυδαλλό».

Ακολούθησαν οι εξής διάλογοι, με βάση τα πρακτικά της Βουλής

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Τι ψέματα είναι αυτά;

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΑΚΗ: Λέτε ψέματα.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Στον κ. Πανούση να τα πείτε. Μην τα λέτε σε εμένα. Αυτός τα λέει.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ  ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ: Να διαβάσετε για τον Κανελλόπουλο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κάντε ησυχία, παρακαλώ.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ  ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ: Ψέματα είπε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Μπαλαούρα, κάντε ησυχία, παρακαλώ. Ακούμε με προσοχή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κάντε και εσείς ησυχία, παρακαλώ. Ελάτε, κύριε Μητσοτάκη, συνεχίστε.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Αναρωτιέμαι, κύριε Τσίπρα, αν και σήμερα ακόμα εξαργυρώνετε κάποια γραμμάτια.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα σε αυτή την αίθουσα, επιτέλους, να πούμε την αλήθεια. Η ανοχή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, στη βία χαμηλής έντασης, εκτρέφει τελικά την τρομοκρατία. Διότι ξέρετε κάτι, κύριε Τσίπρα; Η απόσταση που χωρίζει μία βαριοπούλα από μία μολότοφ και μία μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι τελικά μικρή. Και η θεωρία…

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ: Το τσεκούρι;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Τα τσεκούρια τα ξέχασες;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ήσυχα παρακαλώ. Κάντε ησυχία.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Ο Καλαμπόκας είχε βαριοπούλες, όχι εμείς.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Θα τα πείτε μετά. Μην ανησυχείτε. Θα απαντήσετε μετά.

Ξέρετε, κύριε Τσίπρα, είναι μία θεωρία η οποία έχει επιβεβαιωθεί σε πολλές άλλες χώρες και σε πολλές άλλες κοινωνίες. Είναι η θεωρία των «σπασμένων παραθύρων», αν την έχετε ακούσει. Ένα σπασμένο παράθυρο, μια πράξη η οποία μπορεί να φαίνεται σχετικά ανώδυνη, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε μια κλιμάκωση της βίας. Και η επαναστατική γυμναστική των «παιδιών-αντιεξουσιαστών» που τύγχαναν της συστηματικής προστασία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -να μην τα ξεχνάμε αυτά, κύριε Τσίπρα- κινδυνεύει να εκθρέψει μία νέα γενιά αδίστακτων τρομοκρατών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κάντε ησυχία παρακαλώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Δυστυχώς, όμως, ξέρετε, το πρόβλημα της ασφάλειας δεν αφορά μόνο στους κουκουλοφόρους και δεν αφορά μόνο στους επίδοξους τρομοκράτες. Ο πολίτης σήμερα, κύριε Τσίπρα, αισθάνεται απροστάτευτος. Και, δυστυχώς, για εσάς τα στοιχεία τον επιβεβαιώνουν.

Αναφερθήκατε στην ανάγκη της Αστυνομίας να προστατεύει τους πολίτες από το κοινό έγκλημα. Συμφωνώ μαζί σας.

Για δείτε λίγο, λοιπόν, τα στατιστικά:

Οι ληστείες αυξήθηκαν στην επικράτεια τους πρώτους έξι μήνες του 2015 κατά περίπου 15% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2014. Οι κλοπές, οι διαρρήξεις αυξήθηκαν και στην Αττική και στην επικράτεια κατά 6% και η εικόνα ανομίας επέστρεψε, δυστυχώς, στα κέντρα των μεγάλων πόλεων.Σχόλια