Κόντρα Βέμπερ – Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο για την πολιτική Τσίπρα

Κόντρα Βέμπερ – Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο για την πολιτική Τσίπρα

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και την πολιτική του που «έβλαψε την Ελλάδα» εξαπέλυσε ο ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφερντ Βέμπερ, εξαιτίας της οποίας ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Η πολιτική του Τσίπρα έβλαψε την Ελλάδα. Το τελευταίο πρόγραμμα του Σαμαρά, πριν από ένα χρόνο περίπου, αν είχε ολοκληρωθεί, θα σήμαινε ότι αυτή τη στιγμή θα έπρεπε η Ελλάδα να εξοικονομήσει ακόμα ένα δισ. από τα χρέη της», σημείωσε ο Βέμπερ.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο Eurogroup διερωτήθηκε «τώρα τι κάνουμε; Συζητάμε ότι πρέπει να εξοικονομήσει 5,4 δισ. Είναι τεράστια η διαφορά. Και γι’ αυτό πρέπει να πούμε ότι το περυσινό ήταν ένα χαμένο έτος, με την κυβέρνηση Τσίπρα η οποία έβλαψε συνολικά την Ελλάδα. Ο Τσίπρας ο ίδιος παραδέχθηκε πρόσφατα ότι με αφέλεια ξεκίνησε το έργο του ως πρωθυπουργός. Μπορώ να πω ότι αφελής συμπεριφορά στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται. Ούτε και στην Ευρώπη».

Ο κ. Βέμπερ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι πολλές από τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά, δεν τις τήρησε. «Και αποστασιοποιήθηκε από αυτές. Και ανεξάρτητα από την Ελλάδα πρέπει να πούμε σε όλη την Ευρώπη: μην πιστεύετε τους λαϊκιστές, που λένε ότι μπορούμε να παρεκκλίνουμε από τα προγράμματα μεταρρύθμισης».

Παράλληλα, ήταν ιδιαίτερα επαινετικός προς τον πρόεδρο της ΝΔ και υπενθύμισε την αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι «πρέπει να υπάρξει μια σθεναρή ηγεσία, ώστε να ξεκινήσει μια σαφής πορεία με σταθερό προϋπολογισμό για την ανάκαμψη».

Απάντηση στον κ. Βέμπερ έδωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι επιτέθηκε πέντε φορές στον Έλληνα πρωθυπουργό για να βοηθήσει τον πολιτικό του φίλο, τον κ. Μητσοτάκη.

«Αλλά δυστυχώς η αλήθεια δε σας βοηθά. Διότι οι φίλοι σας της ΝΔ άφησαν το 2009 την Ελλάδα με δημόσιο έλλειμμα 15,5% και με δημόσιο χρέος 125% του ΑΕΠ, ενώ στο τέλος του 2014, μαζί και με το ΠΑΣΟΚ, είχαν φτάσει το δημόσιο χρέος στο 180% του ΑΕΠ», σημείωσε.

«Μπορεί να βλέπετε τον κ. Tσίπρα ακόμη και στον ύπνο σας. Σας βεβαιώνω όμως ότι όπως δεν μπορέσατε να βοηθήσετε τον κ. Σαμαρά, ομοίως δεν μπορείτε να βοηθήσετε και τον κ. Μητσοτάκη. Τον Τσίπρα θα τον βλέπετε πολλά ακόμη χρόνια ως πρωθυπουργό, γιατί αυτό θέλει ο ελληνικός λαός», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Τέλος, αναφορικά με το Eurogroup της Δευτέρας ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «χάραξε ένα σαφή οδικό χάρτη για την ουσιαστική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, ακυρώνοντας τα σχέδια όσων ήθελαν την αθέτηση αυτής της δέσμευσης».Σχόλια