Κορυφώνεται η αγωνία στη Νέα Δημοκρατία

Κορυφώνεται η αγωνία στη Νέα Δημοκρατία

Έντονο είναι το παρασκήνιο που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, με τους διεκδικητές της προεδρίας να κάνουν τις τελευταίες κινήσεις τους στη «σκακιέρα».

Tο απόγευμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία με συνέντευξη Τύπου από το ξενοδοχείο «Athens Ledra»

«Απόψε στις 18:30 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ. Ο κ. Μεϊμαράκης αυτή την ώρα δίνει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού 115″.

Με αυτή την ανακοίνωση έγινε γνωστή η απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Μια είδηση της τελευταίας στιγμής, λέει πως και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας αφού επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

Γεωργιάδης: Πλησιάζω τους 50

«Πλησιάζω τον αριθμό των 50 των απαραίτητων υπογραφών. Δεν τον έχω φτάσει, αλλά είμαι κοντά. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Θα τις μαζέψω, θα είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω. Έτσι μπαίνουμε στη μάχη».

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του βουλευτή και υποψήφιου πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε καμιά επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή, γιατί δε θέλει να μπλέκει στη διαδικασία τους πρώην προέδρους του κόμματος στη διαδικασία της εκλογής.

adonis-georgiadis

Ενώ συμπλήρωσε ότι το μάζεμα υπογραφών δεν είναι εύκολη διαδικασία καθώς όπως τόνισε δεν έχει εσωκομματικές μεγάλες συμμαχίες, ούτε γραμμές να τον στηρίζουν.

Σχετικά με τους άλλους υποψήφιους: «Σέβομαι τους συνυποψηφίους μου. Η διαδικασία της επιλογής αρχηγού πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε όταν τελειώσει να είμαστε πιο ενωμένοι, πιο ισχυροί, και πιο αγαπημένοι, γιατί αυτός είναι ο στόχος μας. Να κάνουμε τη ΝΔ πιο ισχυρή».

Μητσοτάκης: Συγκέντρωσα τις υπογραφές

«Έχω συγκεντρώσει τις υπογραφές αλλά δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Δεν έχω ζητήσει υπογραφή από κανέναν βουλευτή διότι δεν θέλω να φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA

mitsotakis

«Έχω ξεκάθαρες και σαφείς θέσεις για το πως θα αλλάξει η Νέα Δημοκρατία και πως θα κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι στην Αντιπολίτευση. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία και πάμε σε μια εκλογή από την κοινωνία χωρίς να δίνουμε επαρκή χρόνο στους υποψηφίους για να προβάλουν τις θέσεις τους. Οποιαδήποτε διαδικασία εξπρές παραπέμπει πάλι σε κλειστές συνεννοήσεις με την ελπίδα να έρθουν να ψηφίσουν λίγοι. Εκτιμώ ιδιαίτερα τον κ. Τζιτζικώστα, θεωρώ ότι είναι ένα άξιο στέλεχος ωστόσο υπάρχει ζήτημα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Προσωπικά πιστεύω ότι οι μεγάλες μάχες κερδίζονται και χάνονται στη Βουλή. Θέλω να μπορώ να κριθώ ως πολιτικός που έχει τη δική του διαδρομή και έχει αποδώσει σε όλα τα αξιώματα που κλήθηκε να διαχειριστεί».

Αξίζει να σημειωθεί πως αύριο λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, ενώ η πιθανότερη ημερομηνία των εκλογών είναι η 1 Νοέμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ο Βαγγέλης ΜεϊμαράκηςΣχόλια