Κως: Επίθεση με αυγά και ντομάτες κατά Αβραμόπουλου και Τίμερμανς (βίντεο)

Κως: Επίθεση με αυγά και ντομάτες κατά Αβραμόπουλου και Τίμερμανς (βίντεο)

Δημήτρης Αβραμόπουλος και Φρανς Τίμερμανς ήρθαν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, με τους αγανακτισμένους κατοίκους του νησιού που περίμεναν έξω από το δημαρχείο, για να τους αποδοκιμάσουν ξανά. Οι δύο Επίτροποι πέρασαν πίσω από τους αστυνομικούς και προσπάθησαν γρήγορα να μπουν στα αυτοκίνητά τους.

Οι δεκάδες συγκεντρωμένοι άρχισαν να τους βρίζουν ενώ κάποιοι πέταξαν προς το μέρος τους αυγά και ντομάτες, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους συγκρατήσουν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Δείτε τι έγινε στο βίντεο…

Λίγες ώρες νωρίτερα είχαμε τις πρώτες αποδοκιμασίες. »Προδότες να φύγετε από εδώ», »δοσίλογοι έχετε καταστρέψει τη χώρα» ήταν μερικά από τα όσα ακούστηκαν, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να επιταχύνει και να μπαίνει γρήγορα στο δημαρχείο, που είχε μετατραπεί σε φρούριο, μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει κατά την άφιξη του Πάνου Καμμένου.

»Έχουμε 7.000 κυνηγετικές καραμπίνες» φώναξε θαμώνας καφετέριας που βρίσκεται δίπλα στο δημαρχείο, όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, εμφανώς αμήχανος, κοίταξε προς το μέρος του…

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνεχάρη την κοινωνία της Κω και γενικότερα τους Έλληνες πολίτες, για τον ανθρωπισμό που επέδειξαν απέναντι σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. «Η Ευρώπη πρέπει να βρει τις ισορροπίες της για να προστατέψει τις κοινωνίες της και ταυτόχρονα να μην εγκαταλείψει τις αξίες της, διότι αν τα ξεχάσει αυτά ξεχνούμε και ποιοι είμαστε», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση της κατάστασης με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου ενώ παρόμοια κύματα δέχονται όλες πλέον οι ευρωπαϊκές χώρες. «Δεν υπάρχει χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που να μην έχει επηρεαστεί από αυτήν την ανθρωπιστική κρίση και από αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν για τη ζωή τους», υπογράμμισε ο κ. Τίμερμανς εκφράζοντας την ανάγκη να υπάρξει μία συνολική λύση στο πρόβλημα και όχι να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα.

avramopoulos-kws

Η Κως δεν μπορεί να μείνει μόνη και γι’ αυτό θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους κατοίκους της περιοχής και γενικά σε όλους τους Έλληνες ανέφερε επίσης στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ο κ. Τίμερμανς και πρόσθεσε «ότι η παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί τη θέλησή μας να μην κρυφτούμε στα δύσκολα αλλά να πηγαίνουμε εκεί που είναι το πρόβλημα και να δίνουμε λύσεις».

Την ανάγκη να προωθηθεί ακόμα περισσότερο η συνεργασία της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης στη Κω. «Οι πρόσφυγες αντικρίζουν για πρώτη φορά την Ευρώπη όταν φτάνουν εδώ στα νησιά μας. Χρέος μας να τους υποδεχθούμε με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Από φιλοξενία άλλωστε εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να δημιουργηθεί ειδικό κέντρο στον Πειραιά όπου θα γίνεται άμεσα ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες και τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν χώροι υποδοχής στα μεγάλα νησιά

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση που δικαιούται η Ελλάδα για την καλύτερη διαχείριση των προσφυγικών ροών ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ολοκληρωθεί ο ορισμός της αρμόδιας διαχειριστικής αρχής «για να αρχίσει άμεσα, την ίδια μέρα, η εκταμίευση των ποσών που είναι περίπου 450 εκατ. ευρώ».Σχόλια