Κως: Έστησαν κοντέινερ για τους πρόσφυγες σε αρχαιολογικό χώρο

Κως: Έστησαν κοντέινερ για τους πρόσφυγες σε αρχαιολογικό χώρο

Ένα κοντέινερ από ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο νησί, έχει τοποθετηθεί τις τελευταίες ημέρες σε αρχαιολογικό χώρο στο κέντρο της Κω, με τα αντίσκηνα των προσφύγων γύρω του να πληθαίνουν καθημερινά, και τον αρχαιολογικό χώρο να «κινδυνεύει» να μετατραπεί σε καταυλισμό προσφύγων.

Συγκεκριμένα, το κοντέινερ έχει τοποθετηθεί πίσω από την αστυνομία της Κω, εντός του πάρκου του Αγίου Ιωάννη του Ναυκλήρου, που φιλοξενεί τρεις εκκλησίες αρχαιολογικής σημασίας.

Με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Χαματζόγλου κατήγγειλε το υπουργείο Πολιτισμού πως έδωσε το «ΟΚ» για την τοποθέτηση του κοντέινερ, το οποίο χαρακτήρισε «έκτρωμα», εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Να σημειωθεί πως το 2014 από την αρχαιολογική υπηρεσία δόθηκε στον Μητροπολίτη Κω και Νισύρου, κ. Ναθαναήλ, εντολή διακοπής εργασιών και συντήρησης των εκκλησιών του συγκεκριμένου πάρκου, καθώς είχαν κριθεί αυθαίρετες.

Μάλιστα η εντολή διακοπής βρίσκεται ακόμη κολλημένη στην πόρτα ενός ναού, δίπλα στο κοντέινερ της ανθρωπιστικής οργάνωσης.Σχόλια