Κως: Πυροσβεστήρες & γκλομπ επιστράτευσαν οι αστυνομικοί για να διαλύσουν διαμαρτυρία μεταναστών – Δείτε τις εικόνες ντροπής που κάνουν το γύρο του κόσμου (φωτό)

Κως: Πυροσβεστήρες & γκλομπ επιστράτευσαν οι αστυνομικοί για να διαλύσουν διαμαρτυρία μεταναστών – Δείτε τις εικόνες ντροπής που κάνουν το γύρο του κόσμου (φωτό)

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Κω, με περισσότερους από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες να βρίσκονται στο νησί, την ταλαιπωρία στα πρόσωπα όλων έκδηλη, και την υπομονή να στερεύει και στις «δύο πλευρές».

Η νέα ένταση ξεκίνησε με αφορμή την απόφαση των αρχών να μεταφερθούν οι μετανάστες που είχαν βρει καταλύματα σε κεντρικούς δρόμους του νησιού, στο στάδιο του νησιού, Ανταγόρας.

Ωστόσο, οι μετανάστες δε δέχτηκαν να μεταφερθούν στο γήπεδο που έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να τους φιλοξενήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους, διαμαρτυρόμενοι για την μεγάλη καθυστέρηση των αρχών.

1

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, και σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες, οι μετανάστες αποφάσισαν να κλείσουν κεντρικό δρόμο της πόλης, παρεμποδίζοντας τη διέλευση οδηγών και πεζών, ενώ κάποια στιγμή σημειώθηκε ένταση μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών.

2

Μάλιστα, κάποια στιγμή οι τοπικές αρχές, στην προσπάθειά τους να διαλύσουν το πλήθος, χρησιμοποίησαν και… πυροσβεστήρες, με τις νέες εικόνες ντροπής και βίας να κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ, προκαλώντας για άλλη μια φορά αρνητικά σχόλια για την Ελλάδα, μία μόλις ημέρα μετά από το περιστατικό με τον αστυνομικό που χαστούκισε μετανάστη.

6

Πρώτο θέμα οι εικόνες ντροπής σε BBC, Associated Press & Daily Mail

Σε νέες φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε σήμερα το Associated Press και οι οποίες κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου, απεικονίζονται βίαια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών στην Κω, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου, με σκοπό την μετακίνηση των μεταναστών στο γήπεδο του νησιού.

3

Όπως μπορείτε να δείτε, στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Associated Press, αστυνομικοί προσπαθούν να απωθήσουν τους μετανάστες χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες, ενώ η Daily Mail, στην ιστοσελίδα της οποίας τα επεισόδια την Κω είναι πρώτο θέμα, γράφει ότι οι αστυνομικοί -κάποιοι με πολιτικά- προσπάθησαν να επιβάλλουν την τάξη χρησιμοποιώντας γκλομπ και τρομοκρατώντας τον κόσμο.

4

«Θέλουμε τα χαρτιά μας για να φύγουμε, θέλουμε να φάμε», φώναζαν οι μετανάστες, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.

Προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στο νησί, το απόγευμα δύο διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης αναμένεται να καταφθάσουν με C-130 στην Κω, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την έκρυθμη κατάσταση με τους πολυάριθμους μετανάστες.

5

Δραματική έκκληση από τον Δήμαρχο για βοήθεια – «Θα χυθεί αίμα»

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Κυρίτσης, έκανε στην κυβέρνηση έκκληση για βοήθεια, τονίζοντας πως η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη.

7

Στην τελευταία -όπως τόνισε- προειδοποίηση που απευθύνει στην Πολιτεία, επεσήμανε πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

8

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο του νησιού, οι 7.000 μετανάστες πρέπει να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ζήτησε να σταλούν άμεσα στην Κω ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις.

9

Όπως υποστήριξε, το Κράτος είναι απών από την αντιμετώπιση του προβλήματος και ζήτησε από πρωθυπουργό να δώσει λύση εντός της ημέρας.

10Σχόλια