Κοτόσουπα…

Κοτόσουπα…

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τη νομιμότητα της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης, από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, αποφάσισε ομόφωνα η Βουλή, και χωρίς να χρειαστεί η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η Εξεταστική θα έχει 23 μέλη, κατανεμημένα ανάλογα με την δύναμη των κομμάτων, ενώ τη Δευτέρα τα κόμματα θα στείλουν στο προεδρείο της Βουλής τα μέλη. Ως είθισται η αρμόδια επιτροπή δεν θα καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα ή ακόμα και αν καταλήξει δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Για να σκεφτείτε την φαιδρότητα της κατάσταση, η μεν υπόθεση για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων έχει μπει στο αρχείο και ακόμη εάν ανασυρθεί δεν πρόκειται να διωχθούν ποτέ όσοι θα έπρεπε βάσει του πορίσματος Καλούδη καθώς υπήρξε στο μεσοδιάστημα η νομοθετική ρύθμιση που απάλλαξε τους εμπλεκόμενους, η δε δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων είναι ανοικτή και διερευνάται από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς. Οπότε προς τι η εξεταστική, πέρα από την ανάγκη δημιουργίας εντυπώσεων και συσπείρωσης του κομματικού ακροατηρίου;

Νωρίτερα, σε προσωπική μονομαχία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετατράπηκε ακόμα μια φορά η συζήτηση στη Βουλή για την Εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα

«Εμείς θα προχωρήσουμε και σας διαβεβαιώνω ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία που έγινε πέρυσι τον Ιούλιο και όλοι πρέπει να την τηρήσουν» είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει: «Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο επικεφαλής της επιτροπής που όρισε το ευρωκοινοβούλιο για τη παρακολούθηση της διαπραγμάτευσης παίρνουν θέση υπέρ της χώρας και να λένε ότι έχει κυρίαρχο δικαίωμα να αποφασίζει τα μέσα για την επίτευξη στόχων. Η χώρα δεν είναι μόνη. Έχει δίκιο και θα το βρει. Θα δικαιωθούμε, θα περάσουμε τον κάβο και η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη. Μετά από έξι χρόνια θα δούμε φως με προστασία πρώτης κατοικίας, προστασία ανασφάλιστων και νέο φορολογικό που ρίχνει βάρη στα υψηλά εισοδήματα και ασφαλιστικό που καθιστά με δικαιοσύνη την βιωσιμότητα των ταμείων». 

Κατηγόρησε την ΝΔ ότι αντί απαντήσεων χρησιμοποιεί αγωγές και μηνύσεις λέγοντας «οι κ.κ. Σαμαράς και Κουμουτσάκος κατέθεσαν αγωγές και μηνύσεις γιατί η κυβερνητική εκπρόσωπος ζήτησε εξηγήσεις και άσκησε κριτική. Εσείς αντί απαντήσεις εισαγάγατε την στρατηγική του στρίβην δια των μηνύσεων και αγωγών».

Αναφέρθηκε σε πρόσφατα δημοσιεύματα που κατηγορούν την προηγούμενη κυβέρνηση για τον χειρισμό προσώπων της λίστας Λαγκάρντ και των cd  Μπόργιανς για να επισημάνει «βγήκαν στην δημοσιότητα πως όχι μόνο φιλικά πρόσωπα αλλά και συγγενικά πρόσωπα υπήρχαν στις λίστες τα οποία με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία αποκρύψατε το προηγούμενο διάστημα. Αντί να πείτε ότι κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις απαντήσατε με μηνύσεις.  Καμία απάντηση. Τίποτα για την ταμπακιέρα. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Κάνετε μια τακτική για να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με αυτά που απασχολούν τον μέσο πολίτη. Πως φτάσαμε μέχρι εδώ; Ποιο ήταν αυτό το σύστημα. Η παρέα που λεηλάτησε τον εθνικό πλούτο κατά ¼ και κατάφερε να διευκολύνει την εξαγωγή χρημάτων στο εξωτερικό θα λογοδοτήσει; Φτάνει η ώρα για να το κάνει».

tsipras mitsotakis

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη υποστήριξε «το μόνο που γνωρίζετε και ξέρετε να παίρνετε ξεκάθαρες θέσεις είναι όταν καταφέρεστε εναντίον της χώρας.  Όταν κάποιοι απειλούσαν την χώρα ότι δεν κάνει αρκετά και θα φύγει από τη Σένγκεν ήρθατε στην Βουλή και τους υπερασπιστήκατε. Όταν έκλεισαν τα σύνορα στον Βαλκανικό διάδρομο, σπεύσατε να υπερασπιστείτε όσους το έκαναν λέγοντας ότι φταίει η κυβέρνηση που δεν γνωρίζει τι υπογράφει. Όταν πρόσφατα επιτέθηκαν αστυνομικοί της ΦΥΡΟΜ σε πρόσφυγες πήρατε την θέση της κυβέρνησης των Σκοπίων. Εσχάτως, όταν το ΔΝΤ ζήτησε περισσότερα μέτρα από όσα συμφωνήθηκαν σπεύσατε να πάρετε θέση υπέρ του».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει να φύγετε»

«Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα. Η υστεροφημία σας κ. Τσίπρα είναι εξασφαλισμένη: θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών», επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συζήτησης περί σύστασης Εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

mitsotakis

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που την έχει καταστήσει σε «Banana Republic», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την προσφυγή των κκ. Κουμουτσάκου και Σαμαρά στη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι “θα πρέπει να είσαστε πολύ απελπισμένος για να αφιερώσετε 20 λεπτά γι αυτό. Θα μας απαγορεύσετε να προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη; ποιό είναι το επόμενο βήμα, να μας φυτέψετε τρία μέτρα κάτω από το χώμα;”, ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας τα χειροκροτήματα της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση υποβάλλει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στο μαρτύριο της σταγόνας. Κάθε εβδομάδα που περνά η θέση της χώρας επιδεινώνεται και το δελτίο κοινωνικής θύελλας εντείνεται”.

Επανερχόμενος στην πρότασή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνά τις ευθύνες για τις κλειστές τράπεζες, για το αν υπήρχε σχέδιο για grexit, και το πώς φθάσαμε στο τρίτο μνημόνιο, δήλωσε ότι: “Δεν τη θέλετε αυτή την Επιτροπή γιατί τρέμετε τις αποκαλύψεις, γιατί επαναλαμβάνετε την καταστροφή του 2015, δεν μαθαίνετε από τα λάθη σας”.

Θεοδωράκης: Να δώσει τα στοιχεία που έχει η κυβέρνηση για τα δάνεια των κομμάτων

Πυρά προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για «προσχηματικές πρωτοβουλίες» εκ μέρους του πρωθυπουργού με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, εκείνος είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα ώστε όπως είπε: «να σπάσουμε τις τριγωνικές σχέσεις πολιτικής- μίντια- τραπεζών, οι οποίες επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία και νοθεύουν την ενημέρωση», επισημαίνοντας πως ο αμαρτωλός εναγκαλισμός πολιτικής – μίντια – τραπεζών έχει χαράξει την οικονομική και κοινωνική εξέλιξη. «Τράπεζες που βοηθούν ΜΜΕ, ΜΜΕ που βοηθούν πολιτικούς, πολιτικοί που βοηθούν τραπεζίτες» προσέθεσε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να «βγάζει μπροστά αρχετυπικούς μπαμπούλες» και να αποκαλύψει όλα τα στοιχεία, προσθέτοντας «κι όχι μόνο τα στοιχεία για τους μη συνεργάσιμους».

theodorakis-vouli

«Φέρτε στοιχεία κι αφήστε τις μπαταριές. Σταματήσετε την επέλαση του νέου κομματισμού και του αυταρχισμού στη Δικαιοσύνη, πάψτε να λαϊκίζετε για τη δήθεν ηθική σας ανωτερότητα. Αυτά διαιωνίζουν την ατιμωρησία και εκτρέφουν το λαϊκισμό» τόνισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», ζητώντας διαφάνεια.

Όπως ωστόσο είπε, όλα αυτά προϋποθέτουν ότι τα κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δε θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται ως κατακτητές στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στις ανεξάρτητες αρχές, καθώς τόνισε ότι το κομματικό κράτος του χθες, το κομματικό κράτος του σήμερα, είναι αυτό που γεννά και θα συνεχίσει να γεννά αμαρτωλά τρίγωνα και αμαρτωλές χρηματοδοτήσεις.

Έτσι ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε να κοπούν τα κονδύλια δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας των δημοσίων υπηρεσιών. Σημειώνοντας πως υπάρχουν εφημερίδες και site που ζουν από την εύνοια του κόμματος, ανέφερε ότι μια στρατιά τέτοιων Μέσων υποστηρίζουν σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, όπως είναι ο Λαζόπουλος – Βαξεβάνης. «Ποιος τους θρέφει όλους αυτούς;» υπενθυμίζοντας ότι αποκαλύφθηκε ότι εκδότες εφημερίδων και διαχειριστές site έχουν προσληφθεί στο υπουργείο Αμύνης, στο υπουργείο Τύπου.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη «τρίτη κορυφή του αμαρτωλού τριγώνου», όπως χαρακτήρισε τα μίντια και τη χρηματοδότησή τους, διερωτώμενος που είναι ο φάκελος με τα στοιχεία για δάνεια σε ΜΜΕ, που βάσει έρευνας εφημερίδας τον προηγούμενο Οκτώβριο τα ανέβαζε σε 808 εκ. που σύμφωνα με πληροφορίες έχει η κυβέρνηση στα χέρια. «Έπρεπε να είναι εδώ σήμερα κι όχι σε κάποιο συρτάρι υπουργού σας από όπου θα ανασύρετε επιλεκτικά ό,τι χρειάζεστε για να χτυπάτε αυτούς που αυτή την εποχή είναι απέναντί σας» είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Πήγαν να πιαστούν στα χέρια Μουμουλίδης (ΣΥΡΙΖΑ) – Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ) 

Βαριές ατάκες αντάλλαξαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Μουμουλίδης, και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, όταν συναντήθηκαν στο περιστύλιο της Βουλής.
Το θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο βουλευτών ήρθε σε συνέχεια αψιμαχίας που είχε ο κ. Μουμουλίδης με την Εύη Χριστοφιλοπούλου εντός της αίθουσας της Ολομέλειας.

moumoulidis maniatis

Ο κ. Μανιάτης παίρνοντας το μέρος της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κοίταξε τον συνάδελφό του, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με τρόπο που ο κ. Μουμουλίδης, προφανώς, θεώρησε παρεξηγήσιμο.

Όταν τελικά ο κ. Μουμουλίδης «πέτυχε» τον κ. Μανιάτη στο περιστύλιο της Βουλής, του είπε: «Εμένα δε θα με ξανακοιτάξεις με αυτό τον τρόπο».

«Τι λες ρε μεγάλε που θα μας πεις και πώς θα κοιτάμε», αντέδρασε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος.

«Ακούς τι σου λέω;», επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κ. Μουμουλίδης φέρεται να κινήθηκε με απειλητική διάθεση προς τον συνομιλητή του και πρόσθεσε: «Ακούς τι σου λέω; Εμένα δε θα με κοιτάς! Τι κοιτάς; Με γουστάρεις και κοιτάς με αυτό τον τρόπο;».

«Άντε ρε γαμ…ου», ήταν η απάντηση του κ. Μανιάτη.Σχόλια