Κοτζιάς: Αναζητούμε έναν έντιμο συμβιβασμό στο Σκοπιανό

Κοτζιάς: Αναζητούμε έναν έντιμο συμβιβασμό στο Σκοπιανό

Την ανάγκη ενός έντιμου συμβιβασμού στο Σκοπιανό υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στις κοινές του δηλώσεις με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ποπόσκι, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα

Ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι «και οι δύο πλευρές θέλουμε να έχουμε καλή συνεργασία, να απομονώσουμε τις φωνές ακραίου εθνικισμού και αλυτρωτισμού», ενώ πρόσθεσε ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να αξιοποιήσουν τις συζητήσεις που γίνονται στον ΟΗΕ για το κεντρικό πρόβλημα του ονόματος της γειτονικής χώρας. «Αναζητούμε έναν έντιμο συμβιβασμό», τόνισε.

Ακόμη, σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση με τον κ. Ποπόσκι συζητήθηκε η ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ, αλλά και ενεργειακά ζητήματα, ενώ ανακοίνωσε ότι ήδη προχωρούν 5 Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, και ότι συζητούνται άλλα 6.

«Στρατηγική της ΠΓΔΜ είναι να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα», είπε από την πλευρά του ο κ. Ποπόσκι, ενώ μίλησε για εμπόδια στο ζήτημα του ονόματος.

«Πρέπει «να ανέβουμε ένα βουνό» για να διευθετήσουμε αυτό το ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για σημαντικές διαφορές στις θέσεις των δύο χωρών.

Πρόσθεσε πάντως πως «είναι προς το συμφέρον μας η βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις με την Ελλάδα», αναφορικά με το πρόβλημα αυτό.Σχόλια