«Κουκούλωμα» για το μαύρο χρήμα των πολιτικών

«Κουκούλωμα» για το μαύρο χρήμα των πολιτικών

Βόμβες για τον τρόπο που λειτουργούσε η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καταγγέλλοντας «κουκούλωμα» στην υπόθεση των πολιτικών που περιλαμβάνονταν στην «λίστα των 36» του ΣΔΟΕ.

Πρόκειται για την λίστα που είχε αποκαλύψει ο Πέτρος Κουσουλός και ο Παναγιώτης Βλαχουτσάκος τον Σεπτέμβριο του 2012 και αφορούσε σε έρευνες και ελέγχους πολιτικών προσώπων που πραγματοποίησαν περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και από τις κεντρικές υπηρεσίες του Σώματος στην Αθήνα.

lista_sdoe

lista_sdoe3

 

Η βουλευτής Κοζάνης μιλώντας στην Ειδική Επιτροπή, ανέφερε ότι υπάρχουν συμβάσεις και έλεγχοι πολιτικών προσώπων που έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες και γι αυτό το λόγο θα καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς αυτή η Επιτροπή θα μπορεί να εξετάζει τέτοιες περιπτώσεις.

«Υπάρχουν και άλλες συμβάσεις (εκτός απο τον συμβιβασμός του ελληνικού δημοσίου με την εταιρία Siemens), όπως για παράδειγμα οι απευθείας αναθέσεις δημοσίου πλούτου με ύποπτες διαδικασίες με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Λιγνιτωρυχείο της Βέβης στη Φλώρινα, παρατραπεζικά κυκλώματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος και λίστες ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων από το ΣΔΟΕ που κουκουλώνονταν από Επιτροπές του Πόθεν Έσχες της Βουλής, που δεν λειτουργούσαν με διαφανείς όρους και διαδικασίες.

Τα ανωτέρω αποτελούν θέματα που έχουν εξαχθεί, όπως σας είπα από τις ερωτήσεις και τα λοιπά μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, που είχα προσωπικά ασκήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ομιλία της Ραχήλ Μακρή εδώ.Σχόλια