Κούλογλου: Είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά ΜΜΕ

Κούλογλου: Είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά ΜΜΕ

Ότι είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια μέσα ενημέρωσης που είναι φιλικά προς αυτή, δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9,84 για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά ΜΜΕ. Όταν μια κυβέρνηση έχει όλα τα μέσα εναντίον της, όταν φτιάχνεται ένα καινούργιο τηλεοπτικό τοπίο, θέλει να έχει και κάποια ΜΜΕ φιλικά προσκείμενα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Καλογρίτσα, ο κ. Κούλογλου υποστήριξε ότι «ο κ. Καλογρίτσας προφανώς συνήψε μια συμφωνία και με μέλη της τωρινής κυβέρνησης, αλλά αυτή η συμμαχία δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να κερδίσει τους αντιπάλους».

Παράλληλα, μιλώντας για το δανεισμό του κ. Καλογρίτσα από την τράπεζα Αττικής, ο κ. Κούλογλου υποστήριξε ότι εάν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ήταν εναντίον της σημερινής κυβέρνησης θα είχε πάρει πιθανότητα την άδεια, γιατί θα είχε βρει τα χρήματα γι’ αυτήν.

Σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της διαδικασίας με τις τηλεοπτικές άδειες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν πιστεύει ότι είναι κανείς πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη με τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η κυβέρνηση δεν πέτυχε το στόχο της που ήταν να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο με έναν σταθμό που δε θα την πολεμούσε», ανέφερε σχετικά προσθέτοντας πως το αντίθετο μέτωπο συνασπίστηκε εναντίον της και έγινε όλη αυτή η αντιπαράθεση με τα πόθεν έσχες και το πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα, μια αντιπαράθεση την οποία έχασε η κυβέρνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου, η κυβέρνηση βγαίνει κερδισμένη σε θεσμικό επίπεδο, γιατί έπαιξε με τους κανόνες, δηλαδή οι ίδιοι οι κανόνες οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.Σχόλια