Κουντουρά: Δεν υπάρχει αξιόπιστο μέτρο καταγραφής απώλειας των κρατήσεων – Όποιες μειώσεις υπάρχουν, θα αποκατασταθούν

Κουντουρά: Δεν υπάρχει αξιόπιστο μέτρο καταγραφής απώλειας των κρατήσεων – Όποιες μειώσεις υπάρχουν, θα αποκατασταθούν

«Δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, κανένα αξιόπιστο και επίσημο μέτρο καταγραφής απώλειας των κρατήσεων, αλλά και οι όποιες μειώσεις υπάρχουν, λόγω των ημερών, μόλις επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς, μπορούν να αποκατασταθούν», τόνισε σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, μετά από επίσημη ενημέρωση που είχε, όπως ανέφερε, από τους διεθνείς tour operators, τον ΣΕΤΕ και την ΗΑΤΤΑ.

«Εργαζόμαστε στο υπουργείο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, για να δώσουμε λύσεις σε όποια έκτακτη ανάγκη προκύψει αυτές τις ημέρες», είπε ακόμα η κ. Κουντουρά, ενώ πρόσθεσε ότι «από τη Δευτέρα, έχουμε πετύχει να είναι απόλυτα διασφαλισμένες και να εκτελούνται κανονικά κάθε τύπου τραπεζικές συναλλαγές όλων των ξένων επισκεπτών της χώρας: Έχουμε διαρκή επικοινωνία και διαχείριση θεμάτων με tour operators, Περιφέρειες, και όλους τους φορείς του Τουρισμού. Κάνουμε συντονισμένη διαχείριση, ώστε να έχουν προτεραιότητα τα εμβάσματα παραγγελιών στο εξωτερικό για την τροφοδοσία των επιχειρήσεων του τουρισμού (ξενοδοχεία εστίαση), ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις».

Ακόμα, η κ. Κουντουρά ζήτησε από τους φορείς, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης «επικοινωνιακά να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, να μην τραυματίζουν την εικόνα του ελληνικού τουρισμού και πάνω από όλα να μην αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις».

«Ο τουρισμός δεν πρέπει να αποτελέσει θέμα για πολιτική εκμετάλλευση, αν θέλουμε να προασπίσουμε και προστατεύσουμε τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας», τόνισε η ίδια.Σχόλια