Κουρουμπλής: «Αν βγούμε από τα μνημόνια θα βγούμε και από την Ευρώπη»

153 0

«Αν βγούμε από τα μνημόνια θα βγούμε και από την Ευρώπη» προειδοποίησε υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επανέλαβε πάντως ότι το πρόγραμμα της νέας συμφωνίας είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του λαού.

«Ο κόσμος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να διαπραγματευτεί καλύτερα και σκληρότερα όχι για έξοδο από την Ευρώπη. Ποτέ δεν του είπαμε ότι θα βγει από την Ευρώπη» διευκρίνισε -μέσω του ΣΚΑΙ, ο υπουργός.

Ο ίδιος άφησε αιχμές για τους διαφωνούντες, δηλώνοντας ότι είναι «στοίχημα για την Αριστερά να μην εξαντλείται στη διαμαρτυρία ούτε να δραπετεύει από τις δυσκολίες.»

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να συνεχίσει να πορεύεται ως κυβέρνηση μειοψηφίας, έχει πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης. εκ των πραγμάτων θα βρεθούμε μπροστά στην ανάγκη να προσφύγουμε σε εκλογές.»

Όσον αφορά τη ρήξη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός σχολίασε ότι δεν προβλέπει σε αυτή την ψηφοφορία να υπάρξει μείωση των διαφωνούντων βουλευτών σε σχέση με τις προηγούμενες, λέγοντας ότι «βλέπω συγκεκριμένους συντρόφους να συνεχίζουν να έχουν την ίδια άποψη και να πορεύονται στον ίδιο δρόμο».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν πολύ ψύχραιμες σκέψεις, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση της Αριστεράς να πέσει από βουλευτές της, κάνοντας λόγο για ανάγκη ύπαρξης συμβιβασμών.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ούτε στην πολιτική της να προκηρύξει εκλογές το Σεπτέμβριο.

Ο βουλευτής Ηλίας Ιωαννίδης, είπε ότι θα ψηφίσει «όχι» όπως και στις προηγούμενες ψηφοφορίες.

«Είναι πρόβλημα ότι ψηφίζει μνημόνιο ένα κόμμα που έχει υποσχεθεί να καταργήσει τα μνημόνια» δήλωσε στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να προχώρησε σε διαρκές συνέδριο πριν την ψηφοφορία, προκείμενου να γίνει η απαιτούμενη συζήτηση.Join the Conversation