Κουρουμπλής: Δεν είμαι αισιόδοξος για τη Σύνοδο Κορυφής

Κουρουμπλής: Δεν είμαι αισιόδοξος για τη Σύνοδο Κορυφής

«Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στην Ειδομένη είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους ΜΚΟ και εθνοτήτων, με στόχο να πειστούν οι πρόσφυγες να μετακινηθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

«Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος», σχολίασε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός –όπως είπε– ότι «η Ευρώπη υποκύπτει σε μεγάλο βαθμό στον αφυπνιζόμενο εθνικισμό νεόκοπων χωρών που μπήκαν και με την υπογραφή της Ελλάδας στην ΕΕ».

Επισήμανε ότι, παρά τα όσα αναφέρονται, η παρουσία του κράτους στον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης είναι δεδομένη και διαρκής και υπογράμμισε ότι οι αρμόδιες Αρχές, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ, προσπαθούν να πείσουν όσους βρίσκονται εκεί να μετακινηθούν στα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας. «Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, να τους πείσουμε ότι πρέπει να πάνε στα κέντρα, γιατί εκεί θα έχουν και καλύτερη φροντίδα και θα μπορέσουν εφόσον ανοίξουν τα σύνορα με σωστό και αξιόπιστο τρόπο χωρίς λαθροχειρία να προσπαθήσουν να φύγουν με τη σειρά τους» είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Σχόλια