Κουρουμπλής: Εντός του 2016 ο νέος εκλογικός νόμος

Κουρουμπλής: Εντός του 2016 ο νέος εκλογικός νόμος

Ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου εντός του 2016 δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος αποκάλυψε και ότι ο νέος νόμος θα περιλαμβάνει το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

«Αυτό το βήμα δε θα γίνει στο τέλος της τετραετίας, κάτι που μπορεί να εγείρει συζητήσεις για σκοπιμότητες λίγο πριν τις εκλογές, αλλά τώρα που είναι αρχή. Είμαι υποστηρικτής της άποψης ότι αν θες να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο πρέπει να το κάνεις στην αρχή της τετραετίας. Σκοπός μας είναι να ψηφιστεί εντός του 2016», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Ακόμη, σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να συμμαζέψει τα κραυγαλέα λάθη του ισχύοντος εκλογικού νόμου και προτεραιότητα θα δώσει στο «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Β’ Αθηνών. «Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι οικονομικές εξαρτήσεις των υποψηφίων», εκτίμησε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε ότι μέσα στο 2016 θα έχουν φανεί τα πρώτα ουσιαστικά αποτελέσματα της λεγόμενης δια-λειτουργικότητας, της ενοποίησης δηλαδή, βάσεων δεδομένων των 15 μεγάλων φορέων του Δημοσίου.

Όπως εξήγησε, μέσα από αυτή τη διαδικασία δε θα χρειαστεί, επί παραδείγματι, οι 600.000 μαθητές που θα γραφτούν φέτος στο σχολείο να προσκομίσουν πλειάδα δικαιολογητικών και να τρέχουν οι γονείς τους από υπηρεσία σε υπηρεσία για να τα πάρουν.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τέλος, ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα περάσει από τη Βουλή χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.Σχόλια