Κουρουμπλής: Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος

Κουρουμπλής: Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος

Τη διαφωνία του στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ.Κουρουμπλής είπε: «Εγώ διαφωνώ με την εκτίμηση αυτή, αλλά δεν παύει να υπάρχει μία τέτοια εκτίμηση από την απέναντι όχθη» και πρόσθεσε: «Πέρασαν αυτές οι τροπολογίες, αλλά δεν είναι όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα. Δεν είναι, τουλάχιστον, στην έκταση που θέλουν να τα προσδιορίσουν. Ήταν ορισμένες τροπολογίες, που έπρεπε να περάσουν».

Στην ερώτηση για το αν ήταν επιτυχημένη η διαπραγμάτευση, ο υπουργός απάντησε: «Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος» και πρόσθεσε: «Μπορεί να αποδειχθεί ότι όλη αυτή η προσπάθεια, ενδεχομένως κατά την άποψη των επικριτών της κυβέρνησης, δεν έδωσε διέξοδο. Εμείς πιστεύουμε, λοιπόν, ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Ακολουθήσαμε αυτόν τον δρόμο και σήμερα μπορούμε να πούμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι οφείλουν, πλέον, να δείξουν και αυτοί τη συνέπεια αυτή που έδειξε η κυβέρνηση στις επιλογές που επιβλήθηκαν, κατά κάποιο τρόπο, από τη δική τους πλευρά. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα κριθεί εκ του αποτελέσματος».

Ο υπουργός ρωτήθηκε για το εάν αυτό το πακέτο μέτρων βοηθά στο να γυρίσει σελίδα η ελληνική οικονομία ή αν είναι ένα υφεσιακό πακέτο μέτρων, με τον κ.Κουρουμπλή να απαντά πως: «Όλοι οι αναλυτές θεωρούν ότι δεν συνηγορούν τα μέτρα αυτά στην κατεύθυνση αυτή (σ.σ. ανάπτυξη)», ενώ συμπλήρωσε: «Σιγά σιγά υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας στον κόσμο, και στον επιχειρηματικό κόσμο. Η πολιτική σταθερότητα που εξασφαλίζεται, θα βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή».

πηγή enikos.grΣχόλια