Κουρουμπλής: Όταν ο καρκίνος δολοφονεί νέους ανθρώπους, η υποκρισία περισσεύει

Κουρουμπλής: Όταν ο καρκίνος δολοφονεί νέους ανθρώπους, η υποκρισία περισσεύει

Την απάντησή του στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναφορικά με τις εξετάσεις για την πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου, δίνει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Όταν η ένταση των φαινομένων του καρκίνου δολοφονεί ανθρώπους και μάλιστα νέους ανθρώπους, η υποκρισία περισσεύει», σημειώνει ο κ. Κουρουμπλής και προσθέτει «Η μακαριότητα κάποιων τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη περίπτωση υπηρετεί μόνο την αφέλεια; Ο προβληματισμός για την ενεργοποίηση της κοινωνίας δεν μπορεί να ενοχοποιείται. Επιτέλους ας κατατεθούν εναλλακτικές προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί».

Ακόμη, ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου. «Το γνωρίζουν πόσοι και πόσο;», διερωτάται σχετικά.
Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι «το Σεπτέμβριο το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας, θα προχωρήσει στη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με στόχο τον σχεδιασμό υλοποίησης ενός Εθνικού Σχεδίου αναχαίτισης μίας πραγματικής και μεγάλης απειλής που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».Σχόλια