Κουρουμπλής στον Αlpha 989: Περίμενα τη σκληρή στάση των δανειστών – Όχι σε εκλογές ή δημοψήφισμα

Κουρουμπλής στον Αlpha 989: Περίμενα τη σκληρή στάση των δανειστών – Όχι σε εκλογές ή δημοψήφισμα

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινός τόπος για συμφωνία δήλωσε στην εκπομπή «Αντιθέσεις» στον Αlpha 989 ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσθέτοντας πως περίμενε τη σκληρή στάση των εταίρων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, Πέτρο Κουσουλό και Δήμο Βερύκιο, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: «Κανένας δεν είναι εύκολο να πάρει πάνω του την ευθύνη μιας ρήξης, οι συνέπειες της οποίας δεν μπορούν να προβλεφθούν», ενώ δήλωσε αντίθετος με εκλογές ή δημοψήφισμα. «Δεν είμαι υπέρ των εκλογών ή του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή», είπε χαρακτηριστικά.

«Όσοι είμαστε ψύχραιμοι και χωρίς συναισθηματισμούς το περιμέναμε (τις προτάσεις των δανειστών). Προκαλεί αναστάτωση στο σύστημα μια τέτοια κυβέρνηση σε μια μικρή χώρα κι η πιθανότητα άλλης μια τέτοιας κυβέρνησης στην Ισπανία», πρόσθεσε ενώ εκτίμησε ότι «η Ευρώπη ζει έναν πανικό από την εισβολή της Κίνας και της Ινδίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Δεν είναι εύκολο να ανταγωνιστεί κανείς τα μεροκάματα Κίνας και Ινδίας».

Ο υπουργός Υγείας είπε ακόμη πως «η μεγάλη κόντρα είναι να κατέβουμε άλλα τρία σκαλοπάτια στο επίπεδο ζωής» και διερωτήθηκε «θα γίνουν μουσειακά εκθέματα οι κοινωνικές κατακτήσεις;».

Για τον τομέα της Υγείας είπε ότι «μου ζητούν να μη διανοηθώ να αυξήσω τις δαπάνες» ενώ διέψευσε ότι του τηλεφώνησε επίτροπος να τον ρωτήσει τί γίνεται με την Υγεία.

Ακόμα, για την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ, είπε πως «στη διαπραγμάτευση κάνεις και υποχωρήσεις», εκτιμώντας πως δε θα επιφέρει καμία αλλαγή. Επίσης, προανήγγειλε φθηνότερα φάρμακα αλλά και μείωση της συμμετοχής των πιο αδύναμων μετά από διαπραγμάτευση με τη φαρμακοβιομηχανία.

Σε ερώτηση συγκεκριμένα για το Ωνάσειο απάντησε: «μου ήρθε καταγγελία από Λονδίνο για τρομερές διαφορές στα στεντ».

Τέλος, ως προς την προσωπική του στάση, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «οφείλω να έχω μέτωπα ώστε να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κουρουμπλή εδώ.Σχόλια