Κουτσούμπας: Διαφωνούμε και με μνημόνιο και με Grexit

Κουτσούμπας: Διαφωνούμε και με μνημόνιο και με Grexit

Την πλήρη διαφωνία του με το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών που συμφωνήθηκε στις μαραθώνιες συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας -ο οποίος δεν το υπογράφει.

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι το ΚΚΕ τάσσεται κατά του μνημονίου και κατά του Grexit, λέγοντας ότι και οι δύο εκδοχές θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους, στη διάρκεια του συμβουλίου οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Εκφράσαμε ξεκάθαρα για μια ακόμα φορά τις απόψεις του ΚΚΕ για τα τεράστια προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός σε αυτή τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με μια πολιτική που μεγαλώνει τα αδιέξοδο για το λαό και το λαϊκό εισόδημα», σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ.

Ακόμα, τόνισε ότι αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση μέσα στα τείχη της ΕΕ, και σημείωσε ότι το ΚΚΕ διαφώνησε συνολικά με το κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο συμφώνησαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

«Η διαφωνία έχει να κάνει με τις εκτιμήσεις για το πως εκλαμβάνονται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και με την πορεία της διαπραγμάτευσης», εξήγησε ο κ. Κουτσούμπας, και πρόσθεσε ότι «Δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένας κανέναν να υπογραφούν νέα μνημόνια», τονίζοντας ότι τα νέα μέτρα θα είναι επώδυνα για τον ελληνικό λαό.

Επεσήμανε δε ότι η αδιέξοδη πολιτική οδηγεί σε δύο ενδεχόμενα: είτε την υπογραφή μιας επώδυνης συμφωνίας με αντιλαϊκά μέτρα, είτε στο να δρομολογηθούν εξελίξεις με χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

«Ο ελληνικός λαός να είναι προετοιμασμένος» σημείωσε και πρόσθεσε ότι και οι δύο εκδοχές θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού.

Τέλος ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι χρειάζεται μία συνολικά διαφορετική στρατηγική, όπου την εξουσία θα έχει ο λαός.Σχόλια