Κουτσούμπας: Αιτία πολέμου το ασφαλιστικό – Καλεί το λαό σε μαζικές αντιδράσεις

Κουτσούμπας: Αιτία πολέμου το ασφαλιστικό – Καλεί το λαό σε μαζικές αντιδράσεις

Για τα μέτρα της κυβέρνησης «που πλήττουν βάναυσα τον λαό» έκανε λόγο ο γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», ενώ απηύθυνε και κάλεσμα στο λαό για μαζικές αντιδράσεις.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε το ασφαλιστικό «αιτία πολέμου», και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει άρδην όλο το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και έχει ψηφιστεί, ενώ επεσήμανε ότι δεν ευθύνονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οι μισθωτοί και οι εργαζόμενοι.

Ανέφερε ότι τμήματα της εργοδοσίας, όπως και το κράτος δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, προσθέτοντας ότι «όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι από το 1992, εν ονόματι της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού, ξεκίνησαν».

Τόνισε δε ότι «ουσιαστικά με αυτό το νόμο πλέον μπαίνει ταφόπλακα στο σύνολο του κοινωνικου-ασφαλιστικού συστήματος, έτσι όπως το είχαμε γνωρίσει και κυρίως απ’ αυτό που έχει απομείνει».

Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ έχει πρόταση που εγγυάται την επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος και εντάσσεται στην συνολική πρόταση του Κόμματος για λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, το οποίο και θα καταστήσει δυνατό τον σχεδιασμό συνολικά της κοινωνικής ασφάλισης με πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Ο γγ της Κ.Ε. του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι ο Περισσός έχει ανοίξει την συζήτηση με την πρότασή του στην οικονομία, την κοινωνία και τα διεθνή ζητήματα, ενώ ως παράδειγμα για το πως «την πληρώνουν οι εργαζόμενοι», στο σημερινό σύστημα, έφερε τον ανταγωνισμό μονοπωλιακών ομίλων που εκδηλώνεται στις Σκουριές.

Επί του ζητήματος αυτού είπε ότι μόνο οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο που θέλουν την δουλειά τους, προσθέτοντας «πρέπει η πάλη να στοχεύει ώστε ο ορυκτός πλούτος – ο χρυσός στη συγκεκριμένη περίπτωση – να γίνει κοινωνική περιουσία γιατί ανήκει στον λαό».

Τέλος, ερωτηθείς αν πιστεύει πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να ψηφιστεί το ασφαλιστικό, είπε «πιστεύω πως μάλλον ναι και αν του λείψουν ορισμένοι πιστεύω πως θα βρεθούν πρόθυμοι, γιατί είναι συνολικότερος σχεδιασμός και θα στηριχθεί». Τόνισε, όμως, ότι αν ο κόσμος ξεσηκωθεί «δε θα είναι εύκολο να το περάσει, θα έχει αλλεπάλληλες, αλυσιδωτές αντιδράσεις».Σχόλια