Κουτσούμπας για ομιλία Τσίπρα: Άνθρακες ο θησαυρός

109 0

άρισμα των ζωνών σε όλο το Αιγαίο, ήδη αυτό φάνηκε σήμερα με την ανταπάντησή της, με τη NOTAM που έστειλε μετά την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί. Η Τουρκία απάντησε με ΝΟΤΑΜ και αυτό προδιαγράφει τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Η τουρκική πολιτική, ως βασική της αρχή, ως επιδίωξη έχει τη συγκυριαρχία στο Αιγαίο», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Επισήμανε ότι επιδίωξη της τουρκικής πολιτικής είναι η παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων καθώς δεν αναγνωρίζει τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας – «η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο και αυτό το ξέρουν» είπε και υπενθύμισε ότι «και το ΝΑΤΟ απ’ τη μεριά του δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στα κράτη-μέλη του».

«Άρα μιλάμε για μια επικίνδυνη εξέλιξη, στην ουσία να το πω καθαρά, νομιμοποιείται η συγκυριαρχία στο Αιγαίο. Νομιμοποιείται η παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, νομιμοποιείται το γκριζάρισμα των ζωνών και η μη αναγνώριση σε μια σειρά νησιά και βραχονησίδες ότι αποτελούν ελληνικό έδαφος, που είναι πάγιος στόχος της τουρκικής πολιτικής και σε αυτό τώρα εμπλέκεται και η Ελλάδα, με τη σύμφωνη γνώμη της, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, παρότι βάζει τους γνωστούς αστερίσκους κάθε φορά. Αυτά δε, γίνονται στο χώρο που λέγεται Αιγαίο», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, είπε ότι «μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχουν την κυβερνητική πλειοψηφία», προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση «δεν έχει τους 153», οι άλλες δύο εκδοχές είναι είτε να προσπαθήσει να διευρύνει το κυβερνητικό σχήμα με άλλα κόμματα ή, η δεύτερη εκδοχή, τμήματα κομμάτων, είτε, αν δεν επιλεγούν ή δεν προκύψουν αυτές οι εκδοχές, τότε η τρίτη εκδοχή είναι η προσφυγή στις κάλπες.Join the Conversation