Κουτσούμπας για ομιλία Τσίπρα: Άνθρακες ο θησαυρός

Κουτσούμπας για ομιλία Τσίπρα: Άνθρακες ο θησαυρός

άρισμα των ζωνών σε όλο το Αιγαίο, ήδη αυτό φάνηκε σήμερα με την ανταπάντησή της, με τη NOTAM που έστειλε μετά την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί. Η Τουρκία απάντησε με ΝΟΤΑΜ και αυτό προδιαγράφει τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Η τουρκική πολιτική, ως βασική της αρχή, ως επιδίωξη έχει τη συγκυριαρχία στο Αιγαίο», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Επισήμανε ότι επιδίωξη της τουρκικής πολιτικής είναι η παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων καθώς δεν αναγνωρίζει τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας – «η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο και αυτό το ξέρουν» είπε και υπενθύμισε ότι «και το ΝΑΤΟ απ’ τη μεριά του δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στα κράτη-μέλη του».

«Άρα μιλάμε για μια επικίνδυνη εξέλιξη, στην ουσία να το πω καθαρά, νομιμοποιείται η συγκυριαρχία στο Αιγαίο. Νομιμοποιείται η παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, νομιμοποιείται το γκριζάρισμα των ζωνών και η μη αναγνώριση σε μια σειρά νησιά και βραχονησίδες ότι αποτελούν ελληνικό έδαφος, που είναι πάγιος στόχος της τουρκικής πολιτικής και σε αυτό τώρα εμπλέκεται και η Ελλάδα, με τη σύμφωνη γνώμη της, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, παρότι βάζει τους γνωστούς αστερίσκους κάθε φορά. Αυτά δε, γίνονται στο χώρο που λέγεται Αιγαίο», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, είπε ότι «μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχουν την κυβερνητική πλειοψηφία», προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση «δεν έχει τους 153», οι άλλες δύο εκδοχές είναι είτε να προσπαθήσει να διευρύνει το κυβερνητικό σχήμα με άλλα κόμματα ή, η δεύτερη εκδοχή, τμήματα κομμάτων, είτε, αν δεν επιλεγούν ή δεν προκύψουν αυτές οι εκδοχές, τότε η τρίτη εκδοχή είναι η προσφυγή στις κάλπες.Σχόλια