Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα σφαγή

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα σφαγή

Ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει μέσω της συναίνεσης, τη στήριξη του λαού στη δική του «σφαγή», εκτίμησε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για τη συμπλήρωση 97 ετών από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Όπως εξήγησε, ως σφαγή περιγράφεται η διατήρηση όλων των μνημονιακών μέτρων των προηγούμενων κυβερνήσεων, η κλιμάκωση της φοροεπιδρομής, η μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και η αύξηση του ΦΠΑ.

Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ετοιμάζει τη νέα σφαγή στο κοινωνικό – ασφαλιστικό σύστημα, με σαρωτικές ανατροπές, άγριο τσεκούρι στις συντάξεις και αντικατάστασή τους από ένα επίδομα πτωχοκομείου που την ονομάζει εθνική σύνταξη, συμπίεση των παροχών στο ελάχιστο μέσω της ενοποίησης των ταμείων και της προς τα κάτω εξίσωσης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα, γιατί ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν να κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο κ. Κουτσούμπας αναγνώρισε ότι δυσκολεύεται να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της γιατί στο εσωτερικό της υπάρχει μία διαπάλη για το ιδεολογικό – πολιτικό της στίγμα.

Ακόμη, αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, διαπίστωσε ότι προσπαθεί να καλύψει τον λεγόμενο κεντροαριστερό χώρο, ενώ σχετικά με το Ποτάμι ανέφερε ότι «κινείται χωρίς πυξίδα, στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα».Σχόλια