Κρεμλίνο: Ο Ερντογάν εξέφρασε στον Πούτιν τη λύπη του για την κατάρριψη του αεροσκάφους

Κρεμλίνο: Ο Ερντογάν εξέφρασε στον Πούτιν τη λύπη του για την κατάρριψη του αεροσκάφους

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγραψε στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εκφράζοντας λύπη για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία τον Νοέμβριο του 2015, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Ο αρχηγός του Τουρκικού κράτους εξέφρασε την βαθιά του λύπη και τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του πιλότου», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Στην επιστολή του ο Ερντογάν αποκαλεί την Ρωσία «φίλο στρατηγικό εταίρο της Άγκυρας, με τον οποίο οι τουρκικές αρχές δεν επιθυμούν να διαταραχθούν οι σχέσεις τους».

Και συνεχίζει: «Ποτέ δεν είχαμε την επιθυμία ή την πρόθεση να καταρρίψουμε ένα αεροσκάφος που ανήκει στην Ρωσία».

Σημειώνεται ότι αυτή η κίνηση εκ μέρους του Ερντογάν, την οποία η Ρωσία θεωρούσε προαπαιτούμενο για βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, έρχεται μετά τη μεγαλύτερη κλιμάκωση στις διμερείς σχέσεις τις τελευταίες δεκαετίες, κατά τους τελευταίους μήνες.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η Τουρκία συνεχίζει να κριτικάρει έντονα τη στήριξη που παρέχει η Ρωσία τόσο στο καθεστώς Άσαντ, όσο και στο συριακό κουρδικό παρακλάδι του PKK, Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

 Σχόλια