Κρέτσος για τηλεοπτικές άδειες: Δεσμευτικές αλλά όχι σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις

Κρέτσος για τηλεοπτικές άδειες: Δεσμευτικές αλλά όχι σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις

Δεσμευτικές, αλλά όχι σεβαστές χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τις τηλεοπτικές άδειες. Συμπλήρωσε ότι αν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, τότε η Πολιτεία θα κάνει ό,τι νόμιμο προβλέπεται και τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν στους δικαιούχους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «North» της Θεσσαλονίκης, ο κ. Κρέτσος είπε πως «ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις όποιες και αν είναι», και επανέλαβε πως αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, τότε υποχρέωση της Πολιτείας είναι να επιστρέψει στο σύνολό τους τα χρήματα στους δικαιούχους.

Θα λείψουν από άλλες δράσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων για ανθρώπους που κινούνται στα όρια της φτώχειας, αλλά όμως η πολιτεία θα κάνει ότι νόμιμο προβλέπεται, δήλωσε και πρόσθεσε πως μια κλειστή ομάδα ολιγαρχών είχε στα χέρια της όλα τα προηγούμενα χρόνια ΜΜΕ, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δεν ρύθμισαν το τηλεοπτικό τοπίο χρωστούσαν στην διαπλοκή και δεν προχωρούσαν στον διαγωνισμό.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους ΜΜΕ που μπορεί να χάσουν την δουλειά τους και εργάζονται σε μη αδειοδοτημένα κανάλια, τόνισε ότι προβλέπεται στην περίπτωση αυτή ειδική στήριξη, μέσα από επιδόματα ανεργίας με βάσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπάρχει από το 2009.


Σχόλια