Κρέτσος: Λογικό να ανησυχούν οι εργαζόμενοι στα κανάλια που δεν πήραν άδεια

Κρέτσος: Λογικό να ανησυχούν οι εργαζόμενοι στα κανάλια που δεν πήραν άδεια

Ως απόλυτα λογικό χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος το να ανησυχούν οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν τηλεοπτική άδεια.

Κληθείς να τοποθετηθεί για το αίτημα των καναλαρχών στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα με τον Νίκο Παππά η πρώτη δόση για τις άδειες να μην καταβληθεί έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Κρέτσος δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ότι «εμείς θα τηρήσουμε τη διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος, από την άλλη είναι ένα αίτημα που είναι λογικό, διότι φοβούνται ενδεχομένως ότι αν υπάρχει απόφαση κατά του διαγωνισμού, τα χρήματα που θα καταθέσουν θα συμψηφιστούν με υπάρχουσες ή μελλοντικές οφειλές. Εμείς όμως οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη διαδικασία και να τηρήσουμε απολύτως το γράμμα του νόμου».

Σύμφωνα με τον κ. Κρέτσο, του διαγωνισμού για τις περιφερειακές άδειες θα πρέπει να έχει προηγηθεί η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Κρέτσος χαρακτήρισε άκαιρη, προς το παρόν, τη συζήτηση για τις θεματικές άδειες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με μια κοινή υπουργική απόφαση πως για να γίνει αυτό απαιτείται αύξηση της διαφημιστικής αγοράς, που τώρα εκτιμάται στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Διευκρίνισε ότι η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να γίνει τώρα.Σχόλια