Κρέτσος: Ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ

Κρέτσος: Ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επανέφερε στο «παιχνίδι» των τηλεοπτικών αδειών ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος, μιλώντας σήμερα στον Real FM, σημείωσε ότι οι άδειες για τα περιφερειακά κανάλια που θα ακολουθήσουν πρέπει να δοθούν από το ΕΣΡ.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος εάν μπορεί να προσδιορίσει χρονικά το πότε μπορεί να διενεργηθεί ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια, ο κ. Κρέτσος επεσήμανε:

«Χρειαζόμαστε μία τροποποίηση, έναν νέο χάρτη συχνοτήτων, προκειμένου να μπορούμε να καθορίσουμε και ποιος θα είναι ο αριθμός. Αυτός ο διαγωνισμός, ο επόμενος διαγωνισμός, πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ. Να συζητήσουμε τι ΕΣΡ εννοούμε, πόσο δυνατό θέλουμε να το έχουμε, διότι δεν είναι μόνο τα στελέχη που θα μπουν στο ΔΣ. Πρέπει να το ενδυναμώσουμε και με στελεχιακό δυναμικό σε ευρύτερα μέσα στο οργανόγραμμα της αρχής».

Αναφερόμενος στις θεματικές άδειες, ο κ. Κρέτσος επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε διαγωνισμό δημοπράτησης το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Είπα στην ΕΡΤ ότι η συζήτηση για τα θεματικά κανάλια, κατά την προσωπική μου άποψη είναι άκαιρη. Το ίδιο είπε και η κα. Γεροβασίλη. Θεωρούμε ότι το θέμα των περιφερειακών καναλιών είναι πολύ σημαντικό, διότι όλο αυτό το οικοσύστημα των περιφερειακών μέσων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υποφέρει από μη πρόσβαση στη διαφήμιση, και πραγματικά αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, κυρίως για την πολυφωνία και τον πλουραλισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα αν μπορεί να δοθεί και άλλη άδεια, σε περίπτωση που αλλάξουν οι οικονομικές συνθήκες, ο κ. Κρέτσος σημείωσε: «Βεβαίως, αλλά έχουμε ήδη δεσμευτεί και θα πρέπει να υπάρχουν πολύ απτά χαρακτηριστικά παραδείγματα για τη διαφημιστική αγορά».Σχόλια