Κρέτσος: Στα τέλη Μαρτίου θα τεθεί σε ισχύ το Μητρώο Online Media, με στόχο τη διαφάνεια

125 0

«Το Μητρώο Online Media έχει ήδη ψηφιστεί και θα ξεκινήσει να ισχύει από το τέλος Μαρτίου», δήλωσε ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο CNN Greece.

Στο site της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, όλες οι επιχειρήσεις και όχι οι προσωπικές ιστοσελίδες ή τα blogs, θα μπορούν να καταχωρούνται συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα εγγραφής, όπου θα αναφέρονται ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης, ο αριθμός των δημοσιογράφων και των εργαζομένων, με όρους διαφάνειας, για την αποφυγή φαινομένων «λαθρόβιων» διαδικτυακών επιχειρήσεων, εκβιασμών, διασποράς συκοφαντικών δημοσιευμάτων, αλλά και ψευδών ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, η Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας εξετάζει το θέμα της λογοκλοπής μεταξύ των διαδικτυακών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, ζήτημα που έχει θέσει και η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου, αλλά και ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων, αφού έτσι προωθείται η διαφάνεια.

Στα ανταποδοτικά οφέλη σε όσους εντάσσονται στο Μητρώο περιλαμβάνεται η πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση και η παροχή ενός ανεπτυγμένου λογισμικού καταπολέμησης της λογοκλοπής. Έτσι, ένα μέλος του Μητρώου, θα μπορεί να βλέπει ποιος κλέβει το περιεχόμενό του, είτε πρόκειται για κείμενο, φωτογραφία ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κρέτσος απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει το διαδίκτυο, ενώ τόνισε πως η δημιουργία του Μητρώου ενθαρρύνει τις υγιείς επιχειρήσεις και την καταπολέμηση της λογοκλοπής.Join the Conversation