Κρέτσος: Στα τέλη Μαρτίου θα τεθεί σε ισχύ το Μητρώο Online Media, με στόχο τη διαφάνεια

Κρέτσος: Στα τέλη Μαρτίου θα τεθεί σε ισχύ το Μητρώο Online Media, με στόχο τη διαφάνεια

«Το Μητρώο Online Media έχει ήδη ψηφιστεί και θα ξεκινήσει να ισχύει από το τέλος Μαρτίου», δήλωσε ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο CNN Greece.

Στο site της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, όλες οι επιχειρήσεις και όχι οι προσωπικές ιστοσελίδες ή τα blogs, θα μπορούν να καταχωρούνται συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα εγγραφής, όπου θα αναφέρονται ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης, ο αριθμός των δημοσιογράφων και των εργαζομένων, με όρους διαφάνειας, για την αποφυγή φαινομένων «λαθρόβιων» διαδικτυακών επιχειρήσεων, εκβιασμών, διασποράς συκοφαντικών δημοσιευμάτων, αλλά και ψευδών ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, η Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας εξετάζει το θέμα της λογοκλοπής μεταξύ των διαδικτυακών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, ζήτημα που έχει θέσει και η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου, αλλά και ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων, αφού έτσι προωθείται η διαφάνεια.

Στα ανταποδοτικά οφέλη σε όσους εντάσσονται στο Μητρώο περιλαμβάνεται η πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση και η παροχή ενός ανεπτυγμένου λογισμικού καταπολέμησης της λογοκλοπής. Έτσι, ένα μέλος του Μητρώου, θα μπορεί να βλέπει ποιος κλέβει το περιεχόμενό του, είτε πρόκειται για κείμενο, φωτογραφία ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κρέτσος απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει το διαδίκτυο, ενώ τόνισε πως η δημιουργία του Μητρώου ενθαρρύνει τις υγιείς επιχειρήσεις και την καταπολέμηση της λογοκλοπής.Σχόλια