Κρίμα κ.κ. Μάρδα και Παρασκευόπουλε

Κρίμα κ.κ. Μάρδα και Παρασκευόπουλε

Εάν οι επικοινωνιολόγοι ή οι σύμβουλοι συνιστούν για την «αντιμετώπιση» ενός ζητήματος την έκδοση μιας λιτής ανακοίνωσης που απλά πετά την μπάλα στην εξέδρα, τότε απλά αποτυγχάνουν. Τα πολιτικά αλλά και τα ηθικά θέματα τα οποία προκύπτουν από συγκεκριμένες συμπεριφορές δημοσίων προσώπων πρέπει να απαντώνται πειστικά. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία.

Την περασμένη Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, το ereportaz και η εφημερίδα «δημοκρατία» αποκάλυψε την υπόθεση των δυο υπουργών οι οποίοι ήταν και ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ μιας διάταξης που τρύπωσε στο Πολυνομοσχέδιο της 14ης Αυγούστου, ένα μήνα πριν τις εκλογές!

Τι έλεγε το συγκεκριμένο άρθρο; Ότι και οι «επαρχιώτες» εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί ή μέλη της κυβέρνησης πρέπει να λαμβάνουν στεγαστικό επίδομα 1000-1300 ευρώ τον μήνα και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Φεβρουαρίου.

Το πλέον αστείο είναι ότι μόλις τέσσερις ημέρες πριν ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για μείωση του αφορολόγητου των βουλευτών και περικοπές στις απολαβές των υπουργών.

Ούτε αυτό, ούτε το σκληρό Μνημόνιο, ούτε η οικονομική κρίση, ούτε το πετσόκομμα σε μισθούς και συντάξεις, ούτε οι φωνές για ανάγκη περιστολής των κρατικών δαπανών, συγκίνησαν ως φαίνεται τα δυο μέλη της κυβέρνησης «ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» που ωφελήθηκαν από το τραγικό θέαμα η Βουλή να νομοθετεί για 20.000-30.000 ευρώ.

Ας μην γελιόμαστε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και το ρεπορτάζ πολύ συγκεκριμένο. Το συγκεκριμένο άρθρο εισήχθη για την «εξυπηρέτηση» των κ.κ. Μάρδα και Παρασκευόπουλου καθώς ο δεύτερος για μεγάλο χρονικό διάστημα διαμαρτυρόταν για τα έξοδα διαμονής του. Αυτό τουλάχιστον «ομολογούν» υψηλόβαθμα στελέχη του ίδιου υπουργείου του.

Η απάντηση των δυο κυβερνητικών στελεχών ότι η συγκεκριμένη νομική διάταξη ψηφίσθηκε για λόγους ισότητας με τους βουλευτές μόνο την θλίψη και τον γέλωτα προκαλεί. Εάν ένας υπουργός ή μέλος της κυβέρνησης νιώθει την ανάγκη να νομοθετήσει προκειμένου να είναι ισότιμος με τον βουλευτή τα προνόμια του οποίου (υποτίθεται ότι) προσπαθεί να περιορίσει η κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος, μια είναι η λέξη που του αρμόζει: Κρίμα!

ΥΓ. Το επιχείρημα ότι το επίδομα στέγασης δινόταν στους δοτούς «επαρχιώτες» υπουργούς με απόφαση της Βουλής από το 1994 και εντεύθεν δεν αντέχει σε κριτική. Περιμένουμε να μας πείτε ποιοι δοτοί «επαρχιώτες» το είχαν λάβει και με ποιες αποφάσεις. Και πάλι όμως η «πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση» θα μπορούσε να πρωτοτυπήσει. 

ΥΓ2. Όταν οι απολαβές των μελών της Κυβέρνησης αγγίζουν τις 6.000-7.000 ευρώ τον μήνα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν για αντίσκηνα. Εκτός και εάν δεν έχουν συνηδητοποιήσει (που μάλλον δεν έχουν) σε ποια χώρα ζουν. Σχόλια