Κρίσιμες ώρες για τον Μαρινόπουλο: Πάει προς λουκέτο;

Κρίσιμες ώρες για τον Μαρινόπουλο: Πάει προς λουκέτο;

Η διοίκηση της Μαρινόπουλος μετά από τον πανικό που έχει προκληθεί στην αγορά με το ενδεχόμενο να πτωχεύσει η αλυσίδα συμπαρασύροντας μαζί της χιλιάδες παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις προχώρησε σε μια συνοπτική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

«Η Μαρινόπουλος βρίσκεται εν μέσω του απαιτητικού και χρονοβόρου εγχειρήματος που στοχεύει στην επάνοδο της λειτουργίας της εταιρείας στην κανονικότητα, το συντομότερο δυνατόν.
Παραμένουμε σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες μας, για την ανάπτυξη ενός συνολικού στρατηγικού πλάνου που θα επιτρέπει στην εταιρεία όχι μόνο να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει αλλά και να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμα βιώσιμης λύσης.
Αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες μας παραμένουν η διασφάλιση των εργαζομένων μας, οι σχέσεις με τους προμηθευτές μας και το χτίσιμο της εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό, που μας στηρίζει σε μια πορεία 54 ετών.
Θα επανέλθουμε με σχετικές ενημερώσεις βάσει των εξελίξεων εντός των επόμενων εβδομάδων».
Σε έκδοση ανακοίνωσης προχώρησε σχεδόν την ίδια ώρα και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας η οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει:
«Χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ή ενημέρωση από την εργοδοσία, οι χιλιάδες εργαζόμενοι βομβαρδίζονται από πληροφορίες για πιθανή ένταξη της εταιρείας σε κάποιο άρθρο «εξυγίανσης» ή πτώχευσης, όπως το άρθρο 99 ή το 106β, ώστε να υπάρξει προστασία από τους πιστωτές.
Πρόσθετη ανησυχία μας δημιουργεί η συνεχής έλλειψη βασικών εμπορευμάτων σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας, τα άδεια ράφια -η κεντρική αποθήκη είναι άδεια- η έλλειψη αντικειμένου εργασίας, σύνηθες φαινόμενο η καθαριότητα και οι επιδιορθώσεις – αναστηλώσεις των άδειων καταστημάτων, από εμάς τους ίδιους.
Εμείς, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον όμιλο “Μαρινόπουλο”, πληρώσαμε με αιματηρές θυσίες την ανάπτυξη της εταιρείας και τα χρόνια της υψηλής κερδοφορίας του και την εποχή της κρίσης με μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις, κλεισίματα καταστημάτων, μαζικές απολύσεις και το τελευταίο διάστημα με καθυστέρηση της καταβολής του μισθού μας που γίνεται τμηματικά σε 3 δόσεις.»
Οι άλλες αλυσίδες
Εμπλοκή υπάρχει και σε ότι αφορά στην συμφωνία με την Σκλαβενίτης καθώς αυτή έχει κολλήσει στις υπηρεσίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Παράλληλα οι υπόλοιπες αλυσίδες φέρεται να πιέζουν ώστε να μην αποδεχθούν οι προμηθευτές «κούρεμα» των υποχρεώσεων της Μαρινόπουλος απέναντι τους.Σχόλια