Κρίσιμη η ερχόμενη Δευτέρα για την επίτευξη συμφωνίας πριν τις 20 Αυγούστου

Κρίσιμη η ερχόμενη Δευτέρα για την επίτευξη συμφωνίας πριν τις 20 Αυγούστου

Η ερχόμενη Δευτέρα, 10 Αυγούστου, είναι η ημερομηνία – κλειδί που θα φανεί αν η συμφωνία των Θεσμών και των ελληνικών αρχών για το νέο πρόγραμμα στήριξης είναι δυνατή πριν τις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Η ίδια πηγή, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως μέχρι στιγμής ο στόχος αυτός φαίνεται πραγματοποιήσιμος, ωστόσο προϋποθέτει τεράστιες προσπάθειες μέσα στο Σαββατοκύριακο τόσο από τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών όσο και από τις ελληνικές αρχές.

Σημειώνεται ότι απόψε στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος), θα πραγματοποιηθεί και η τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των 28 υπουργείων Οικονομικών της ΕΕ (EFC), όπου, σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση, αλλά να γίνει μια ενημέρωση από τους θεσμούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα.

Παράλληλα, κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, η κ. Αντρέεβα, ερωτηθείσα σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, ανέφερε πως οι εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στην Αθήνα εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση του κειμένου της συμφωνίας.

Ωστόσο, συμπλήρωσεπως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή νεότερα για το πότε θα παραλάβουν τα κράτη μέλη το κείμενο αυτό για να προχωρήσουν στις εθνικές διαδικασίες, δηλαδή την ψήφισή του από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια.Σχόλια