Κρίσιμη η κατάσταση της τουρίστριας που υπέστη ανακοπή στην Κνωσό

Κρίσιμη η κατάσταση της τουρίστριας που υπέστη ανακοπή στην Κνωσό

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της τουρίστριας που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η οποία ανάνηψε μετά από ανακοπή που υπέστη το πρωί, μετά από πτώση κεραυνού στην Κνωσό.

Ο κεραυνός έπεσε σε εξαιρετικά μικρή απόσταση από ένα γκρουπ Ρώσων τουριστών, ρίχνοντας πολλούς από αυτούς στο έδαφος τραυματισμένους, κάποιοι εκ των οποίων έχασαν πλήρως τις αισθήσεις τους.

Αρχικά έγινε λόγος για έξι τραυματίες, ωστόσο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πραγματικός αριθμός πλησιάζει τους 20 – ανάμεσά τους και δυο παιδιά -, από τους οποίους οι 16 μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Οι περισσότεροι έχουν υποστεί ισχυρό σοκ από τον κεραυνό, αλλά δεν κινδυνεύει η υγεία τους, ενώ σε τέσσερις εξ αυτών έγινε εισαγωγή για προληπτικούς κυρίως λόγους, και ένας θα νοσηλευθεί προληπτικά στη ΜΕΘ λόγω εγκαυμάτων και ισχαιμίας άκρων. Οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν μικρά διάσπαρτα εγκαύματα, όλα ελαφράς μορφής.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή των Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Χαράλαμπο Λυδάκη, όταν ήρθε η γυναίκα στο νοσοκομείο βρισκόταν σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής και της έγινε διαδικασία αναζωογόνησης, η οποία κράτησε γύρω στη μισή ώρα με τρία τέταρτα και ήταν επιτυχής.

Παράλληλα, μία ακόμη γυναίκα που εργάζεται στην Κνωσό ως φύλακας και είναι έγκυος πήγε στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί ψυχολογικό σοκ, και της έγινε καρδιογράφημα για προληπτικούς λόγους.



Σχόλια