Κρήτη: Σε 19 χρόνια καταδικάστηκε Βρετανός για κακοποίηση των θετών παιδιών του

Κρήτη: Σε 19 χρόνια καταδικάστηκε Βρετανός για κακοποίηση των θετών παιδιών του

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου καταδίκασε σε 19 χρόνια και 7 μήνες φυλάκισης τον 56χρονο Βρετανό που κατηγορήθηκε για βιασμό και κατ’ εξακολούθηση κακοποίηση των θετών παιδιών του.

Παράλληλα, η σύζυγός του καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης με αναστολή.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία στον Ταυρωνίτη Χανίων όπου διέμενε ο Βρετανός, έχοντας υιοθετήσει πέντε παιδιά, τα οποία και όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, κακοποιούσε κατ’ εξακολούθηση.

Μαρτυρίες από γείτονες αλλά και όσα προανακριτικά είχε ως στοιχεία η αστυνομία, εμπλούτισαν μία εικόνα για όσα συνέβαιναν στην οικία των Βρετανών που χαρακτηρίστηκε ως κολαστήριο, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας της έδρας να ζητήσει την ενοχή του θετού πατέρα για όλες τις πράξεις.

Αναφορικά με τη σύζυγο του Βρετανού, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της για απόκρυψη της αλήθειας και όλων όσων συνέβαιναν στο σπίτι.

Σημειώνεται ότι την υποστήριξη των τριών από τα πέντε παιδιά έχει αναλάβει το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ η τοπική κοινωνία συμπαραστέκεται και έχει δηλωθεί επίσημα η διάθεση ενίσχυσης των παιδιών με κάθε τρόπο.Σχόλια