Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης Νορβηγού ορειβάτη

Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης Νορβηγού ορειβάτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό και τη διάσωση 33χρονου Νορβηγού ορειβάτη, ο οποίος έχει αποκλειστεί σε υψόμετρο 2.200 μέτρων σε περιοχή πάνω από την Ανώπολη Σφακίων.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς όπως ανέφερε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων, Δημοσθένης Μπουντουράκης, στην περιοχή υπάρχει ομίχλη και χιόνι ενώ ο καιρός είναι βροχερός.

Πάντως, πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής προσπαθεί να προσεγγίσει το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο Νορβηγός, και με τον οποίο υπάρχει επικοινωνία.

Όπως ανέφερε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων, η υπηρεσία του ενημερώθηκε στις 11:17 το πρωί για το συμβάν, και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του Νορβηγού ο οποίος επιχειρούσε ορειβατική ανάβαση στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων.

Όπως έγινε γνωστό, ο 33χρονος ορειβάτης διανυκτέρευσε σε σπηλιά, και νωρίς το πρωί ενημέρωσε τον αδελφό του στη Νορβηγία ότι έχει αποκλειστεί.

Μετά και την ενημέρωση των ελληνικών αρχών στήθηκε επιχείρηση διάσωσης του.

Αυτή την ώρα, κύριο μέλημα των διασωστών είναι να φθάσουν στο σημείο όπου βρίσκεται ο Νορβηγός πριν νυχτώσει, δεδομένου ότι ο 33χρoνος παρουσιάζει ήδη συμπτώματα υποθερμίας και είναι αρκετά ταλαιπωρημένος.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο δήμος Σφακίων, ενώ σύμφωνα με εκτίμηση του δημάρχου, Γιάννη Ζερβού, που έχει εικόνα της περιοχής οι διασώστες θα βρίσκονται κοντά στον 33χρονο γύρω στις 5 το απόγευμα.Σχόλια