Κρητικός βουλευτής δίνει το μισό του μισθό επειδή δεν έχουν τηρηθεί οι προεκλογικές δεσμεύσεις – «Να έχω ουσιαστικό κόστος, και όχι μόνο πολιτικό»

Κρητικός βουλευτής δίνει το μισό του μισθό επειδή δεν έχουν τηρηθεί οι προεκλογικές δεσμεύσεις – «Να έχω ουσιαστικό κόστος, και όχι μόνο πολιτικό»

Σε μια κίνηση που δεν περνάει απαρατήρητη προχώρησε ο σχετικά νεοεισερχόμενος στη Βουλή βουλευτής, Κώστας Δαμαβολίτης, ο οποίος έλαβε το βουλευτικό αξίωμα το 2014, με το κόμμα των ΑΝΕΛ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Δαμαβολίτης, βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ, αποφάσισε να δίνει τη μισή βουλευτική του αποζημίωση σε διαφορετικές κάθε μήνα κοινωνικές δομές, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην λειτουργία τους λόγω υποχρηματοδότησης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο flashnews.gr, είναι ένας τρόπος να πει συγγνώμη στους συμπολίτες του που δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές υποσχέσεις για ελάφρυνση των βαρών για τους ασθενέστερους, αλλά και ένας τρόπος να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του βουλευτή και των πολιτών.

«Από τις 25 Ιανουαρίου που είμαστε κυβέρνηση, έχουμε άλλη ευθύνη. Ο πολιτικός που είναι στην αντιπολίτευση έχει άλλο βάρος. Από τις 25 Ιανουαρίου, μετέχω σε κυβερνητικό σχήμα που έδωσε ένα πλέγμα υποσχέσεων και δεσμεύσεων για καλύτερη ποιότητα ζωής στους συμπολίτες μας. Μετά από πέντε μήνες προσπάθειας της κυβέρνησης, δεν έχουμε ανάλογο αποτέλεσμα, αντ’ αυτού έχουμε μέτρα τα οποία θα έχουν οδύνη για την ελληνική κοινωνία. Μέρος λοιπόν της ευθύνης για αυτό το αποτέλεσμα το έχω και εγώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμαβολίτης.

«Είναι μια έμμεση συγγνώμη για αυτό το οποίο δεν κατάφερα να κάνω, και πρέπει οπωσδήποτε από τη στιγμή που δεν κατάφερα να το κάνω να συμπάσχω με την ελληνική κοινωνία, τους συμπολίτες μου» πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Δαμαβολίτης, η συγκεκριμένη πράξη γίνεται σε μια φάση που χρειάζεται εμπιστοσύνη μεταξύ πολίτη και πολιτικού, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να πληρώνει μια ζωή ο πολίτης την αποτυχία της εκάστοτε πολιτικής επιλογής.

«Έχουμε βαρεθεί να ακούμε αυτά τα χρόνια ότι ο πολιτικός αναλαμβάνει μόνο το πολιτικό κόστος. Πάντα μετά από μια κυβερνητική προσπάθεια που έχει απόκλιση, ο συνήθης ύποπτος (σ.σ. οι πολίτες) πληρώνει τον λογαριασμό. Δε θέλω να το κάνω αυτό. Θέλω και εγώ να πληρώσω τον λογαριασμό. Να έχω ουσιαστικό κόστος και όχι μόνο πολιτικό», είπε ακόμα.Σχόλια