Ξεδιάντροποι

Ξεδιάντροποι

Έχουμε ζήσει πολλών ειδών και πολιτικών τοποθετήσεων κυβερνήσεις. Με όλες, ανεξαιρέτως, έχουμε συγκρουστεί πολύ σκληρά αναδεικνύοντας οτι –κατά καιρούς- κακώς κείμενα όπως επιτάσσει η δημοσιογραφία σε μια δημοκρατική χώρα. Άλλες ήταν κακές, άλλες λιγότερο κακές, άλλες απλά ανήμπορες να διαχειριστούν τα σοβαρά προβλήματα της χώρας.

Καμία όμως δεν υπήρξε τόσο αλαζονική όπως η σημερινή. Το υπογράφουμε! Κοντά στους ενενήντα συνανθρώπους μας έχασαν την ζωή τους από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι. Χιλιάδες σπίτια έγιναν παρανάλωμα του πυρός σε Κινέττα και Ανατολική Αττική. Οικογένειες ξεκληρίστηκαν, παιδάκια κάηκαν ζωντανά, νεαροί και νεαρές καταβροχθίσθηκαν από την πύρινη λαίλαπα. Και κανείς δεν βγήκε να ζητήσει μια συγγνώμη! Κανείς δεν είχε την τσίπα (και από την πολιτική και την φυσική ηγεσία) να παραιτηθεί! Κανείς! Έστω και για τα μάτια του κόσμου βρε αδερφέ…

Απεναντίας. Οργάνωσαν συνέντευξη τύπου στην οποία δεν βρήκαν επιχειρησιακά λάθη. Ναι καλά διαβάζετε δεν βρέθηκαν επιχειρησιακά λάθη τη στιγμή που ένα ολόκληρο χωριό εξαφανίστηκε από τον χάρτη. Οι άνθρωποι δεν είναι απλά ανίκανοι. Είναι ξεδιάντροποι. Είναι θεομπαίχτες, οπορτουνιστές, βγάζουν προς τα έξω την χειρότερη εκδοχή της ανθρώπινης υπόστασης. Είναι οι σύγχρονοι Νέρωνες όχι με την έννοια της φυσικής αυτουργίας στην πρόκληση των εμπρησμών αλλά με τον κανιβαλισμό της λογικής του μέσου συμπολίτη μας που τους ψήφισε.


Σχόλια