Ξεκινά η δίκη των δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Ξεκινά η δίκη των δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Σήμερα αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, οι πέντε αλλοδαποί που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η υπόθεση ωστόσο ενδέχεται να αναβληθεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι δεν έχουν συνηγόρους υπεράσπισης και θα πρέπει όπως προβλέπεται να διορίσει το δικαστήριο.

Οι κατηγορούμενοι

Ο Μικέλα Κάστριοτ και ο Αλέξανδρος Μάτα κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ως ηθικοί αυτουργοί αυτουργοί θα βρεθούν στο εδώλιο οι Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε. Οι δύο τελευταίοι καταδικάστηκαν σε 22 και 23 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 στο σπίτι του στην Πεντέλη. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε 13 χρόνια χρόνια κάθειρξης ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ο Άρης Φλώρος.

Σύμφωνα με τις απολογίες κάποιων εκ των κατηγορουμένων, ο δικηγόρος έγινε «στόχος» προκειμένου οι κακοποιοί να αποσπάσουν χρήματα από τον 40χρονο επιχειρηματία, ο οποίος ήταν πελάτης του.

Η κατάθεση που αποκάλυψε την αιτία για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, ήταν εκείνη του Μικέλα Κάστριοτ, ο οποίος ομολόγησε στις Αρχές ότι δολοφόνησε τον Ζαφειρόπουλο έπειτα από εντολή των Μπάκο και Ντούλτσε. «Πριν από 1-2 μήνες με πήρε τηλέφωνο ένας συμπατριώτης μου από τη φυλακή και μου είπε ότι θα μου έδινε 20.000 ευρώ για να πυροβολήσω στο πόδι το δικηγόρο του Φλώρου.

Η προκαταβολή

«Μάλιστα έδωσε 3.000 ευρώ προκαταβολή, τα οποία μας τα έφερε μία άγνωστη κοπέλα, μια μέρα στο Μπουρνάζι. Ο δικηγόρος αυτός, απ’ ότι μου είχε πει ο Ολντι Ντουλτσε ήταν πολύ δεμένος με τον Φλώρο και θα έπαιρνε το μήνυμα σίγουρα ο Φλώρος. Από ό,τι έμαθα, ο Ολντι, είχε τσακωθεί στο παρελθόν με τον Φλώρο στη φυλακή και ήθελε να τον εκδικηθεί, ενώ παράλληλα ήθελε να του φάει 3-4.000 ευρώ, γιατί ήξερε ότι έχει πολλά χρήματα. Εγώ έκανα παρέα με ένα παιδί, που τον φωνάζω «μικρό». Του πρότεινα να κάνουμε μαζί τη δουλειά και να πάρουμε από 10.000 και αυτός δέχτηκε», όπως κατέθεσε.

Η ώρα της δολοφονίας

Εν συνεχεία, οι δύο άνδρες αφού ερεύνησαν την περιοχή γύρω από το γραφείο του ποινικολόγου έκλεισαν με την πρόφαση μιας προσωπικής τους υπόθεσης.

«Χτυπήσαμε το κουδούνι, μας άνοιξαν και μπήκαμε. Εκεί βρήκαμε τον Ζαφειρόπουλο και άλλον έναν δικό του. Ο «μικρός» άρχισε να λέει ψέματα ότι ήρθαμε για μια υπόθεση ενός δικού μας, που τον έπιασαν για ληστείες. Λίγο μετά βγάλαμε τα όπλα, βάλαμε γάντια και ο «μικρός» είπε στο Ζαφειρόπουλο ότι ήρθαμε για τον πελάτη του, τον Φλώρο. Του ζητήσαμε τη διεύθυνση του Φλώρου, για να κάνουμε τον Φλώρο να φοβηθεί περισσότερο μόλις το μάθαινε. Του ζητήσαμε επίσης κάποια χαρτιά από τη δικογραφία κι εκείνος μας πήγε σε ένα γραφείο και μας έδειξε ό,τι ζητήσαμε» περιέγραψε στην απολογία του ο Μικέλα Κάστριοτ.

Στην ίδια κατάθεση, αποκάλυψε τι συνέβη τα επόμενα λεπτά στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πώς τελικά τον σκότωσε, αντί να τον «εκφοβίσει», όπως του αρχικά του είχαν ζητήσει.


Σχόλια