Κυβέρνηση: Ξεμπλοκάρει η διαδικασία πώλησης του 30% του Ελευθέριος Βενιζέλος

Κυβέρνηση: Ξεμπλοκάρει η διαδικασία πώλησης του 30% του Ελευθέριος Βενιζέλος

Η διαδικασία πώλησης του Ελευθέριος Βενιζέλος προχωράει πλέον γιατί μέχρι σήμερα δεν είχε υπογραφεί το waiver agreement.
Σήμερα δόθηκε εντολή στο ΤΑΙΠΕΔ να τρέξει την όλη διαδικασία. Να σημειωθεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε θέσει ως προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος την 30η Σεπτεμβρίου. Είναι όμως πολύ πιθανόν σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr να δοθεί παράταση κάποιων εβδομάδων.

Ξεμπλοκάρει η διαδικασία πώλησης του 30% του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεύτερο θέμα του ΚΥΣΟΙΠ ήταν η υπογραφή σύμβασης με σύμβασης με εταιρεία συμβούλων για το χρέος. Θα είναι η Lazard και στα καθήκοντά της θα είναι εκτός των άλλων μέσα στα επόμενα 2 χρόνια να αποκτήσει η χώρα επενδυτική αξιολόγηση.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε:

«Ιδεολογική και πολιτική μας θέση, όπως διαρκώς τονίζουμε, είναι ότι αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, αρκεί αυτές να πραγματοποιούνται με όρους απόλυτης διαφάνειας και γνώμονα εν τέλει το δημόσιο συμφέρον. Και όχι μόνο ως μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων. Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών είχαμε επισημάνει ότι θα επιδιώξουμε την διαδικασία ολοκλήρωσης των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σήμερα υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση που είχαμε αναλάβει. Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο συνήλθε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, μετά από εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, προχωρούμε τη διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.
Αυτή είναι η πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης της σημερινής Κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι δέσμευση για την εν λόγω αποκρατικοποίηση είχε αναλάβει η προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΜΙΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Κηδεία Λαυρέντη Μαχαιρίτσα – Το τελευταίο αντίο στον τραγουδοποιό (photo, video)


Σχόλια