ΛΑΕ: Zητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το «αντιασφαλιστικό της τερατούργημα» και καλεί σε αγωνιστική πανστρατιά

ΛΑΕ: Zητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το «αντιασφαλιστικό της τερατούργημα» και καλεί σε αγωνιστική πανστρατιά

«Ύστερα από 6 χρόνια συνεχών περικοπών στο εισόδημα και τα κοινωνικά δικαιώματα, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να κατεδαφίσει ότι έχει απομείνει σε ένα ακρωτηριασμένο σύστημα κοινωνικής προστασίας και ασφάλειας, θέτοντας σε εφαρμογή ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές» εκτιμά η Λαϊκή Ενότητα, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ που συνεδρίασε «για τις τρέχουσες εξελίξεις και πιο ειδικά για το θέμα του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης».

Στην απόφαση του ΠΣ σημειώνεται ότι η κυβέρνηση μέσα από το τρίτο μνημόνιο και το συγκεκριμένο σχέδιο μειώνει συντάξεις (κύριες και επικουρικές), αυξάνει εισφορές, αυξάνει τα όρια ηλικίας. «Το κυβερνητικό νομοσχέδιο πλήττει βάναυσα όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού σε διαφορετικούς χρόνους, με διαφορετικό τρόπο, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αρνητικό: Προκρίνει την ισοπέδωση προς τα κάτω, εισάγει ένα σύστημα τριών πυλώνων, τη λογική της ιδιωτικής ασφάλισης και της εξατομίκευσης, προωθεί και ενισχύει την μαύρη εργασία. Επίσης μειώνει τη συμμετοχή του κράτους στις κοινωνικές δαπάνες, αρπάζει όσα αποθεματικά επί μέρους ταμείων έχουν απομείνει, δημιουργεί ένα γραφειοκρατικό υπερ-ταμείο που θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων», τονίζει η ΛΑΕ.

Αναφέρει ότι με την πολιτική της η κυβέρνηση νομιμοποιεί όλες τις περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, επισημαίνοντας ότι «μόνο από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χάθηκαν 2 δισ. από τα εναπομείναντα αποθεματικά των ταμείων, ποσό που είναι περίπου ίδιο με το ύψος των περικοπών που επιβάλλει στους ασφαλισμένους για το 2016», ενώ κάνει λόγο για «ταξική μεροληψία της κυβέρνησης» υπέρ της μεγαλοεργοδοσίας και των δανειστών, και τονίζει ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει.

«Ένας και μοναδικός πρέπει να είναι ο στόχος: Να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αν η κυβέρνηση επιμείνει, τότε να ανατραπεί αυτό το νομοθετικό έκτρωμα από τους λαϊκούς αγώνες» αναφέρει η ΛΑΕ και καλεί σε πανστρατιά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους νέους επιστήμονες και εργαζόμενους «να συγκροτήσουν ένα τεράστιο αγωνιστικό μέτωπο που θα ακυρώσει την μνημονιακή επέλαση. Να αξιοποιήσουν τον συντονισμό συνδικάτων, φορέων, κινημάτων, επιτροπών αγώνα. Να ξεσπάσει ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός με κεντρικά γεγονότα που θα χτίζονται στη βάση, στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς με πλατιά και αγωνιστική συσπείρωση».Σχόλια