Λαφαζάνης: Αφανισμός των ελεύθερων επαγγελματιών

Λαφαζάνης: Αφανισμός των ελεύθερων επαγγελματιών

Για αφανισμό ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, κάνει λόγο ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Μεταξύ άλλων το κορυφαίο στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας τονίζει ότι εάν ψηφιστούν οι προτάσεις της κυβέρνησης «οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι θα επιβαρύνονται με εισφορές επί του φορολογητέου εισοδήματος τους 20% για κύρια σύνταξη, 6,95% για τον κλάδο υγείας και 7,5% για την επικουρική ασφάλιση.
Σχετικά με τους αγρότες τόνισε: «Σύμφωνα πάλι με τις προτάσεις της κυβέρνησης οι αγρότες χάνουν το ασφαλιστικό τους ταμείο, τον ΟΓΑ, που συγχωνεύεται σ’ ένα υπερταμείο, οδηγώντας τους σε πρόσθετες δυσκολίες για την εξυπηρέτησή τους και ταυτόχρονα θα εξουθενωθούν βάναυσα με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους από 7% σε 20%. Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τις άλλες επιβαρύνσεις των αγροτών από το 3ο μνημόνιο, δηλαδή την αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55% και εν συνεχεία σε 100%, την αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια από 13% σε 23%, την κατάργηση του αφορολογήτου των αγροτικών επιδοτήσεων, την κατάργηση, επίσης, της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης τους από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ, καταλήγουμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση και οι δανειστές, οδηγούν σε εξαφάνιση τη μικρομεσαία αγροτιά της χώρας».

Ο κ. Λαφαζάνης κατέληξε λέγοντας: «Οι βάναυσες προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που θα γίνουν πολύ χειρότερες μετά τις «διαπραγματεύσεις» με τους δανειστές, πλήττουν θανάσιμα όλους τους οικονομικοκοινωνικούς κλάδους και τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας. Οι προτάσεις εξόντωσης της κυβέρνησης μπορούν και πρέπει να πέσουν στο κενό. Αυτές οι καταστροφικές κυβερνητικές προτάσεις και τα σχέδια του κουαρτέτου μπορούν να σαρωθούν από ένα μεγάλο κοινωνικό αγωνιστικό μέτωπο, που θα ξεκινάει από τη μισθωτή εργασία και θα φτάνει στον επαγγελματικό κόσμο, τους αυτοαπασχολούμενους και τα μικρομεσαία στρώματα των πόλεων έως τη μικρομεσαία αγροτιά και πρώτα απ’ όλα τη νεολαία, που της στερούν το μέλλον. Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και γρήγορα θα θερίσει κοινωνικές θύελλες που θα ανατρέψουν την ίδια και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ».Σχόλια